Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Uglens øje : spændingsroman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

367 sider

Udgivet

2022

Ophav

Sissel-Jo Gazan(forfatter)
Genre og formroman, romaner, krimi
Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. jun. 2022

af

af

Lone Krøgh

d. 24. jun. 2022

Et dansk medicinalfirma lancerer et produkt, der har fantastisk virkning mod depression. Da en ung forsker finder ud af, at der blevet fusket med forskningsresultaterne, og at medicinen har alvorlige bivirkninger, begynder en kamp på liv og død om at finde og definere sandheden. Underholdende og velskrevet videnskabskrimi til læsere af samtidsromaner og krimier.

Selvstændig opfølger til Dinosaurens fjerSvalens graf


og Svalens graf Nogle af personerne er gengangere, mens andre er nye. I Aarhus har Silles mor og hendes bror fået et nyt liv, efter de er begyndt at tage medicinen Trimixal mod deres invaliderende depression. I København tjener Tonny Enggaard, læge og producent af Trimixal, kassen, mens hans ellers deprimerede kone er blomstret op på grund af Trimixal. Tonnys søn Miles mistrives i skyggen af sin succesfulde far og sin medicinstuderende søster Billie. Politimanden Søren tager også Trimixal og er derfor ved at få styr på sit arbejde og sit privatliv igen. Og der er flere personer endnu, hvis liv og skæbne er afhængig af Trimixal, og de forskellige handlinger krydser hinanden, inden sandheden om medicinen kommer fremSelvstændig opfølger til Dinosaurens fjer og Nogle af personerne er gengangere, mens andre er nye. I Aarhus har Silles mor og hendes bror fået et nyt liv, efter de er begyndt at tage medicinen Trimixal mod deres invaliderende depression. I København tjener Tonny Enggaard, læge og producent af Trimixal, kassen, mens hans ellers deprimerede kone er blomstret op på grund af Trimixal. Tonnys søn Miles mistrives i skyggen af sin succesfulde far og sin medicinstuderende søster Billie. Politimanden Søren tager også Trimixal og er derfor ved at få styr på sit arbejde og sit privatliv igen. Og der er flere personer endnu, hvis liv og skæbne er afhængig af Trimixal, og de forskellige handlinger krydser hinanden, inden sandheden om medicinen kommer frem.

Intelligent og underholdende blanding af videnskabskrimi og samtidsroman. Den er velskrevet, kommer vidt omkring og er på en gang nørdet og legende let. For nogle vil plottet være for diffust, mens det for andre vil opleves som helt perfekt.

Læses fx sammen med Peter Høeg, Michael Larsen og især Hanne-Vibeke Holsts Som pesten.


litteratursiden.dk

d. 8. aug. 2022

af

af

Barbara Rugholm

d. 8. aug. 2022

Ferm genoplivning af sympatisk efterforsker i interessant og tankevækkende videnskabskrimi om familiehemmeligheder og psykofarmaka. Der er få, der som Sissel-Jo Gazan kan skrive både vedkommende og un...


Litteratursiden.dk [online]

d. 8. aug. 2022

af

af

Barabara Rugholm

d. 8. aug. 2022


Politiken

d. 22. jun. 2022

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 22. jun. 2022


Berlingske tidende

d. 29. jun. 2022

af

af

Merete Reinholdt

d. 29. jun. 2022


Jyllands-posten

d. 18. jun. 2022

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 18. jun. 2022


Weekendavisen

d. 15. jul. 2022

af

af

Christian Dorph

d. 15. jul. 2022Informationer og udgaver

2022

Bog

Sissel-Jo Gazan

Gyldendals Bogklubber, 1. bogklubudgave

2022

Bog

Sissel-Jo Gazan

Politiken, 1. udgave

2022

Ebog

Sissel-Jo Gazan

Politiken, 1. e-bogsudgave

2022

Lydbog (net)

indlæser: Iben Hjejle

Politiken

2022

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Iben Hjejle

Politiken

2022

Punktskrift

Sissel-Jo Gazan

Nota