Bøger / faglitteratur

Uegnet som far


Beskrivelse


Dennis Ibsens fire måneder gamle datter fjernes af Guldborgsund Kommune. Her beskrives hans kamp mod et magtfuldt tvangsfjernelsessystem fra den første underretning til den sidste afgørelse i Retten i Nykøbing Falster.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. nov. 2011

af

af

Rikke Bruun

d. 30. nov. 2011

Bogen henvender sig til læsere med interesse i det kommunale anbringelsessystem og i danske skæbnehistorier i al almindelighed.

Dennis Ibsen får i maj 2010 tvangsfjernet sin datter, Natasja af kommunen. Denne bog er beretningen om hans kamp med kommunen for at få hende hjem igen. Natasjas mor har en forhistorie med kommunen, og derfor er kommunen med indover hendes graviditet, og parret anbringes på familieinstitutionen Sommerdalen i ugerne efter fødslen. Dette er begyndelsen på en lang kamp med kommunen om at få lov til at beholde Natasja - først for parret, og da de går fra hinanden, bliver kampen Dennis'. Dennis er heldig med at have fuld opbakning fra sine forældre i både det praktiske, økonomiske og i hverdagen. Det sætter ham i stand til inddrage andre fagpersoner end kommunens, og på den måde vinder han kampen og får Natasja hjem. Hele vejen igennem dokumenteres med papirer fra sagen.

Forfatteren har tidligere skrevet flere bøger om danske kriminalsager såsom De siger jeg lyver, 2010 og Tilst-sagen : skuddene, som mørket skulle gemme, 2009. Der findes flere bøger om tvangsfjernede børn, men nærværende bog er den første med denne vinkel.

En gribende fortælling om en fars kamp mod systemet for at beholde sit barn - et barn, hvis tarv han til sidst får rettens ord for, at han kan varetage. Bogen giver en indsigt i den magt, en kommune har, og hvordan denne til tider forvaltes.



Informationer og udgaver