Gå til indholdBøger / faglitteratur

Udviklingstraumer : hvordan udviklingstraumer påvirker selvregulering, selvbillede og evnen til kontakt


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

335 sider: ill.

Udgivet

2014

Ophav

Laurence S. Heller(forfatter)

Aline LaPierre(forfatter)

May Schack(oversætter)

Ole Gammeltoft(redaktør)

m.fl


Beskrivelse


Om udviklingstraumer og deres påvirkning af menneskers selvregulering og selvbillede, samt introduktionen af den neuroaffektive relationelle model (NARM) til behandling af lavt selvværd, skam og konstant selvkritik


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. feb. 2014

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 28. feb. 2014

Især for professionelle, der arbejder med relationsforstyrrelser, emotionelle og selvværds-problemer. Bogen er tydeligvis skrevet til klinikere, men kan også læses af andre med en vis indsigt i emnet og i fagsproget.

De 2 amerikanske forfattere har speciale i traumer og krop-sind synergi. Den neuroaffektive relationelle model NARM bryder med traditionel psykoterapi, der koncentrerer sig om hændelser i fortiden. Psykiske skader med rod i barndommen kan behandles med somatisk mindfulness til styrkelse af bl.a. selvværd og relationsdannelse. Stoffet forklares tydeligt og forståeligt, trods meget fagsprog, og udskrifter af terapisessioner tjener som eksempler. Bogen virker grundig og seriøs med udførligt stikordsregister og litteraturhenvisninger.

L. Heller er medforfatter til Traumeheling, 2005, om traumer efter ulykker mv. Om udviklingstraumer kan også foreslås Tor Wennerberg: Vi er vores relationer, 2011 og mange selvhjælpsbøger beskæftiger sig på et mere emotionelt og alment brugervenligt niveau med metoder til at afhjælpe psykiske problemer for voksne skadede børn.

Nyt bud på en psykoterapeutisk metode, baseret på den neuroaffektive relationsmodel, til at hjælpe mennesker med alvorlige skader på selvværd, kontaktevne og adfærd. Målgruppen er især klinikere, for trods forfatternes intention om at skrive en alment tilgængelig bog, bruges der for meget fagsprog til at den brede gruppe selvhjælps-læsere vil få tilstrækkeligt udbytte.


Psykolog nyt

Årg. 69, nr. 4 (2015)

af

af

Birgitte Brun

Årg. 69, nr. 4 (2015)


Socialpædagogen

Årg. 71, nr. 13 (2014)

af

af

Maria Rørbæk

Årg. 71, nr. 13 (2014)Informationer og udgaver

2014

Bog

Laurence S. Heller

Hans Reitzel, 1. udgave