Bøger / faglitteratur

Udviklende øjeblikke : tilknytning og udvikling i pædagogisk arbejde


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

Den vigtige udviklende hverdag ; Tilknytningsteori og institutionsstart ; Daniel N. Stern, de udviklende øjeblikke og barnets selvudvikling ; Det kropslige selv ; Kerneselvet ; Selvet med andre ; Det sproglige selv ; Det historiske og identitetsskabende selv ; Eksempler på udviklingsplaner


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. jan. 2015

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 9. jan. 2015

Hvordan spotter man symptomer på udviklingsvanskeligheder hos børn? Og hvordan kan man støtte børn med udviklingsvanskeligheder i deres udvikling? Det giver denne udgivelse bud på, som både pædagoger, lærere, socialpædagoger og forældre kan have udbytte af.

Bogen kombinerer tilknytningsteori, hjerneforskning og udviklingspsykologi med erfaringer fra praksis i dagpleje, daginstitution og indskoling. Indledningsvis præsenteres teorierne som danner baggrund for bogen. Dernæst formidles eksempler fra praksis på tegn på udviklingsvanskeligheder hos børn samt pædagogiske tiltag til at fremme børnenes udvikling positivt. Afslutningsvis gennemgår forfatteren 6 konkrete udviklingsplaner fra henholdsvis SFO, børnehave og vuggestue.

Bogen er velskrevet og meget praksisnær. Den er et godt redskab for de pædagogiske faggrupper og også yderst relevant på de pædagogiske uddannelser.

Bogen kan suppleres med andre udgivelser om tilknytningsteori og udviklingspsykologi samt forfatterens I sku' bare ha' set mig.


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2019

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 2. maj 2019

Opdateret, videreudviklet og revideret udgave af bogen Udviklende øjeblikke fra 2015. Bogen fortæller, hvorledes man kan spotte symptomer på udviklingsvanskeligheder hos børn og støtte dem i deres udvikling. Målgruppen er pædagoger, lærere, socialpædagoger samt studerende indenfor disse fagområder, men forældre kan også sagtens læse med.

Bogen adskiller sig fra den forrige udgave ved at være baseret på den nyeste viden, indeholde mindre hjerneforskning og derudover have fået både nye kapitler og afsnit samt en række samtalekort til samtaler med forældre og kolleger.

Det er en meget praksisfokuseret udgivelse, som giver det pædagogiske personale gode værktøjer til deres arbejde med tilknytning og udvikling hos børn. Let at læse og forstå og samtidig spækket med relevante pædagogiske værktøjer.

Bogen kan suppleres med titler som Barnets udvikling gennem tilknytning og legMarkante forældre og forfatterens Markante forældreBogen kan suppleres med titler som Barnets udvikling gennem tilknytning og leg og forfatterens .


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 7. apr. 2015

af

af

Heidi Friborg Christophersen

d. 7. apr. 2015


Danske kommuner

Årg. 46, nr. 13 (2015)

af

af

Jane Bækgaard, Rene Meyrowitsch

Årg. 46, nr. 13 (2015)


Sundhedsplejersken

Årg. 42, nr. 4 (2020)

af

af

Jeanette Fisker Trandbohus

Årg. 42, nr. 4 (2020)