Gå til indholdUdkantsmyten : hvordan centraliseringen af Danmark ødelægger vores økonomi og sociale sammenhængskraft


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

201 sider: ill.

Udgivet

2015

Originaludgave

2015


Beskrivelse


Debatbog om udkantsdanmark og et opgør med forestillingen om provinsen som tilbagestående. Om provinsens betydning i den samlede økonomiske udvikling, samt bud på hvordan man stopper centraliseringen af Danmark


Anmeldelser (3)


4. mar. 2015

En debatbog om "udkantsmyten" og et opgør med traditionel tænkning om Udkantsdanmark. For samfunds- og politisk interesserede i udkantsproblematikken.

Forfatteren er cand.scient. i geografi og beskæftiger sig med regional udvikling. I tre dele beskrives "udkantsmytens" opståen, forfatteren tager et opgør med forestillingerne om provinsen som tilbagestående og giver nogle bud på hvordan udviklingen ændres og centraliseringen stoppes. Bogen rummer interviews med centrale personer, eksempler på de/centralisering og dokumentation fra diverse forskningsrapporter og undersøgelser. Teksten underbygges af statistisk materiale og tabeller.

En spændende og tiltrængt bog om Udkantsdanmark og hvorfor forholdene er, som de er. På baggrund af dokumentation og viden om regional udvikling leverer forfatteren et forfriskende og velskrevet indspark i udkantsdebatten og hvem der er afhængige af hvem, provinsens betydning i den samlede økonomiske udvikling og den menneskelige faktors rolle i relation til sammenhængskraft og fællesskab.

Lise Lyck har leveret en omfattende helhedsanalyse af forholdene i Udkantsdanmark i Udkantsdanmark og sammenhængskraft i Danmark


. Nærværende bog har en holdnings- og politiskpræget tilgang til udkantsproblematikkenLise Lyck har leveret en omfattende helhedsanalyse af forholdene i Udkantsdanmark i Udkantsdanmark og sammenhængskraft i Danmark. Nærværende bog har en holdnings- og politiskpræget tilgang til udkantsproblematikken.

Lektørudtalelse

Af

Bent Birk Kristensen

Politiken

Af

Per Michael Jespersen

d. 26. apr. 2015

Dansk kirketidende

Af

Henrik Gade Jensen

Årg. 167, nr. 4 (2015)


Informationer og udgaver

Bog

2015

Ebog

2015

Lydbog (net)

2015