Gå til indholdUdfordringer : dialoger med Peter Kemp


Beskrivelse


Ni filosofiske essays, som er skrevet af filosoffen Peter Kemps (f. 1937) tidligere medarbejdere og handler om problemstillinger som han har arbejdet med i årenes løb, fx Kant, Nietzsche, Ricoeur, begrebet verdensborgeren og pædagogik. Til hvert essay knytter Peter Kemp en kommentar


Anmeldelser (4)


26. aug. 2009

Denne bog henvender sig til dem, der kan lide at læse om filosofiske emner for fornøjelsens skyld. Det er ikke som sådan en introduktion til filosofiske problemstillinger.

Bogen handler om Peter Kemp, der har været professor i filosofi ved DPU. I forbindelse med hans pensionering som 70-årig i 2007 er der samlet ni filosofiske essays, skrevet af hans tidligere medarbejdere. Emnerne for essayene er problemstillinger som Kemp har arbejdet med i årenes løb, fx Kant, Nietzsche, Ricoeur, begrebet verdensborgeren og pædagogik. Til hvert essay har Kemp en replik til den enkelte forfatter. Der er et efterskrift, hvor Kemp skriver om sit liv med Filosofisk Forum.

Den hvileløse tanke, 2007 er 20 essays og kronikker Peter Kemp har skrevet i årenes løb. I Verdensborgeren som pædagogisk ideal, 2005 forklarer han sin pædagogiske filosofi om det kosmopolitiske. Begge bøger giver et godt indblik i hans tanker, mens denne Udfordringer til Kemps verden, også giver et indblik i personen.

God og ind imellem underholdende introduktion til en stor personlighed i dansk filosofihistorie i 20. århundrede.

Lektørudtalelse

Af

Flemming Faarup

Politiken

Af

Lasse Horne Kjældgaard

d. 7. nov. 2009

Weekendavisen

Af

Ole Thyssen

d. 14. aug. 2009

Kristeligt dagblad

Af

Nils Gunder Hansen

d. 29. aug. 2009


Informationer og udgaver

Bog

2009