Bøger / faglitteratur

Udeskoledidaktik for lærere og pædagoger


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Bogen sætter fokus på teoretiske og praktiske aspekter i forbindelse med udeskoleundervisning. Udeskole som undervisningsform er ikke forbeholdt naturfagene, men kan også med fordel benyttes i de fleste af folkeskolens fag, og i bogen beskrives og diskuteres, hvordan udeskole kan inddrages i den faglige undervisning.

Indhold

Udeskole og didaktik (Pædagogiske værdier ; Udeskole og læring ; Teorier om videnformer og hukommelse : erkendelsesmæssige overvejelser rettet mod udeskole ; Udeskole-slogans i et begejstret felt : fem ideer om udeskole i den danske udeskoledebat ; Forskning i udeskole / Peter Bentsen og Niels Ejbye-Ernst. Didaktik / Karen Barfod, Niels Ejbye-Ernst og Peter Bentsen) ; Udeskole i Folkeskolens fag (Dorte Eggersen: Dansk i udeskole. Mikael Skånstrøm: Matematik i udeskole. Mette Hesselholt Henne Hansen: Natur/teknologi i udeskole : at kende sine naboer. Kirsten Bak Andersen: Æstetik og læring i udeskole. Anja Bols Slåttvik: Sprogundervisning i udeskole. Idræt i udeskole / Karen Barfod og Karen Hedegaard)


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. juni 2017

af

af

Boy Olesen

d. 20. juni 2017

Flere og flere praktiserer udeskole, og her er en god bog til lærere, pædagoger og studerende, med teoretiske overvejelser og eksempler på hvordan fagfolk udfolder udeskole i forhold til fagene.

Fagdidaktisk grundbog, der er skrevet af flere forfattere, der alle er erfarne i udeskole. Bogens formål er at vise udeskolens muligheder i forhold til fagenes didaktik, og beskrive og diskutere god praksis i de enkelte fag. Bogen består af to hoveddele: overordnede pædagogiske og didaktiske overvejelser på baggrund af nyere forskningsresultater og et eksempel på hvordan fagfolk kobler fag og udeskole sammen. Der er undervejs i bogen bokse, der giver eksempler på hvordan udeskole kan understøttes og om arbejdet med særlige målgrupper. En litteraturliste og et stikordsregister afslutter bogen.

Bogen er relevant og veldisponeret, og meget overskuelig med 12 kapitler, der spænder fra "Elevernes syn på udeskole" over "Flygtningebørn og udeskole" til "Forskning i udeskole". Det er en styrke ved bogen at den kobler skolens fag sammen med udeskole fx i kapitlet, "Sprogundervisning i udeskole". Bogen er velskrevet, den er let tilgængelig og den er god at få inspiration og ideer fra.

Kan sammenlignes med Udeskole der også kommer meget ind på fag og udeskole.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 16. okt. 2017

af

af

Ove Christensen

d. 16. okt. 2017



Informationer og udgaver