Bøger / skønlitteratur / roman

Udenrigskorrespondenten


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Den italienske journalist Carlo Weisz er aktiv i den antifascistiske bevægelse og bliver redaktør for en af dens aviser, men fortsætter som reporter for Reuter og kommer til både Berlin og den spanske borgerkrig. Det gør ham interessant for både den engelske og franske efterretningstjeneste.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. aug. 2011

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 5. aug. 2011

De mange læsere af spændende romaner med historisk baggrund i 2. verdenskrig og tiden op til den får her et nyt bidrag med en anderledes vinkel på begivenheder på denne tid end sædvanligt.

Første bog af Furst på dansk, men han har skrevet en del bøger med baggrund i verdenskrigen. Denne foregår 1938-39 og har den italienske journalist Carlo Weisz i hovedrollen. Han er aktiv i den antifascistiske bevægelse og bliver redaktør for en avis for den, som udgives fra Paris, men fortsætter som reporter for Reuter og kommer til både Berlin og den spanske borgerkrig. Samtidig kommer han i forbindelse med både den engelske og franske efterretningstjeneste, for krigen truer, og de bruger ham i deres spil. Tidsbilledet er godt, og plottet interessant, men fortællestilen med sine sætninger med bl.a. mange indskud og kommaer blokerede for mig noget for læseoplevelsen og for intensiteten i historien, som samtidig ender noget pludselig og åben.

Tiden er emne for flere bøger, men bogens særlige vinkel gør det svært at finde sammenlignelige bøger. Læserkredsen er den samme som for andre spændingsbøger og især for dem med interesse for perioden og optakten til 2. verdenskrig.

Interessant og spændende roman om en dramatisk periode i Europas historie og med en usædvanlig vinkel i kraft af hovedpersonens antifascistiske aktiviteter og en godt tidsbillede i kraft af reportagerejser rundt i Europa. Bogen er dog fortalt på en måde, der forstyrrede min læsning, og som kræver mere end vanligt af sine læsere.


Berlingske tidende

d. 30. sep. 2011

af

af

Jørgen Johansen

d. 30. sep. 2011