Gå til indholdBøger / faglitteratur / erindringer

Udenfor : erindringer fra et liv på kanten


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

267 sider

Udgivet

2012

Ophav

Preben Brandt(forfatter)
Genre og formerindringer

Beskrivelse


Selvbiografi af Preben Brandt (f. 1944), en frontkæmper der gennem mange år har cyklet rundt i København for at hjælpe de psykisk syge hjemløse. Om hans eget liv og opvækst præget af morens svigt og hans syge far, hvor han var hjemløs i sit eget liv


Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. aug. 2012

af

af

Mette Fersum

d. 8. aug. 2012

Til dem der interesserer sig for de hjemløse, og samtidig har lyst til at læse en biografi om Preben Brandt, en frontkæmper der gennem mange år har cyklet rundt i København for at hjælpe de psykisk syge hjemløse.

Det er en selvbiografi om Preben Brandt og hans kamp for de mennesker, der lever på kanten af samfundet. Han fortæller meget åbenhjertet om sit liv med mange opture og nedture og store følelser af sorg og glæde. Han er opvokset sammen med sin mor, som brugte ydmygelsen og sit eget afsavn til at tyrannisere hele familien og retfærdiggøre sin dominans. Samtidig beskriver han en opvækst, hvor han var hjemløs i sit eget liv. Når jeg læser biografien er det tydeligt, at han er en ener, der ikke er bange for at sige mening, og kæmpe for dem, som virkelig føler sig udenfor. Han har haft rigtig mange kærlighedsforhold, og har haft svært ved at være i dem. Tydeligt er det igen, at det der betyder noget for ham er "kærligheden" til de hjemløse og psykisk syge i byen og på Sundholm. Han er nok mest kendt for Projekt Udenfor, som kombinerer gadeplansarbejde, undervisning og forskning.

Om samme emne er der Jes - 8 samtaler med Jes Gerlach om psykiatrien, 2012 i Danmark, og Jes Gerlach er en anden central person, som også på sin måde forsøger at forbedre forholdene for de psykisk syge.

Der er mange vinkler i bogen, bl.a. om Preben Brandts eget liv og opvækst, men det er også et politisk og et socialt billede af et "skævt" Danmark.


Stof

Nr. 20 (2012)

af

af

Karen Ellen Spannow

Nr. 20 (2012)


Dagens medicin

2012, nr. 27

af

af

Helle Torpegaard

2012, nr. 27


Jyllands-posten

d. 29. aug. 2012

af

af

Henrik Gade Jensen

d. 29. aug. 2012


Kristeligt dagblad

d. 24. aug. 2012

af

af

Pia Fris Laneth

d. 24. aug. 2012


Psykiatri-information

Årg. 19, nr. 4 (2012)

af

af

Jes Gerlach

Årg. 19, nr. 4 (2012)Informationer og udgaver

2012

Bog

Preben Brandt

Kristeligt Dagblad, 1. udgave

2013

E-bog

Preben Brandt

Nota

2013

Lydbog (online)

indlæser: Peter Secher Schmidt

Nota

2013

Punktskrift

Preben Brandt

Nota