Gå til indholdUden samvittighed : psykopaterne iblandt os og deres skræmmende, forstyrrede verden


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

310 sider

Udgivet

2016

Originaludgave

2016


Beskrivelse


Baseret på forskning, der karakteriserer psykopaters afvigende karaktertræk og -adfærd


Anmeldelser (1)


9. mar. 2016

Bogen giver et detaljeret signalement af psykopater på baggrund af forfatterens forskning i psykopati. Den vil blive læst med størst interesse af dem, der er interesseret i kriminelle psykopater, samt dem, der arbejder professionelt med psykopater.

Robert D. Hare er Ph.D. i psykologi, har forsket i emnet psykopati i 25 år og har udviklet psykopatitjeklisten (PCL-R), som bruges verden over som standardredskab til identifikation af psykopater. Med brug af sin egen liste beskriver han psykopaters karaktertræk og adfærd, med mange eksempler på psykopater, han er stødt på i årenes løb, primært i fængselsvæsnet, hvor de ofte havner, og hvor han har forsket i psykopati. Et kapitel beskriver "rovdyr" i jakkesæt, og bogen slutter med "En guide til overlevelse". Mange henvisninger til forskning. Bogen udkom i 1999, og er først nu oversat til dansk.

Bogen er et vægtigt indlæg baseret på forskning, der med stor tydelighed karakteriserer psykopaters afvigende karaktertræk og -adfærd. Den lider dog lidt under den lange liggetid, og har fx således ikke den nyere forskning med.

Sociopaten ved morgenbordet


Hverdagens psykopater


har også et afsnit om at komme over eftervirkninger af mødet med en psykopat, og Hverdagens psykopater beskriver 6 psykopatiske profiler. Begge er lettere tilgængelig end denne og har fokus på psykopater i hverdagslivetSociopaten ved morgenbordet har også et afsnit om at komme over eftervirkninger af mødet med en psykopat, og beskriver 6 psykopatiske profiler. Begge er lettere tilgængelig end denne og har fokus på psykopater i hverdagslivetSociopaten ved morgenbordet har også et afsnit om at komme over eftervirkninger af mødet med en psykopat, og Hverdagens psykopater beskriver 6 psykopatiske profiler. Begge er lettere tilgængelig end denne og har fokus på psykopater i hverdagslivet.

Lektørudtalelse

Af

Grethe Lorentzen


Informationer og udgaver

Ebog

2022

Ebog

2016

Bog

2016