Bøger / skønlitteratur / roman

Uden personligt ansvar


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
320 sider
Udgivet
2022
Ophav
Genre og form
roman, romaner

Beskrivelse


Ester Nilsson er forelsket og helt besat af en gift mand, der egentlig ikke vil have hende. Alligevel bilder hun i årevis sig selv ind, at han er på nippet til at forlade sin kone, og at det snart skal være de to.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. aug. 2015

af

af

Lone Krøgh

d. 5. aug. 2015

Intellektuel kærlighedsroman om håbløs og ugengældt forelskelse. For gode læsere, der enten kan genkende noget i hovedpersonen, eller har lyst til at ruske hende. Eller begge dele.

Svenske Ester Nilsson var også hovedperson i Brugstyveri. Nu er der gået fem år, og hun er ikke blevet klogere på mænd eller parforhold. Igen forelsker hun sig i en mand, der ikke vil hende, og igen er selvbedraget så stort, at hun mener, at det kun er et spørgsmål om tid, før hun får sin elskede. Hun er 37 og en skarp og præcis analyserende skribent, men da hun forelsker sig i den gifte skuespiller Oluf Sten, bliver hun som besat, og hun lader al fornuft fare. Oluf vil egentlig ikke have et forhold, og han vil under ingen omstændigheder forlade sin kone, så i årevis deltager Ester i en opslidende magtkamp og overfortolker ethvert ord og enhver handling (eller mangel på samme), som et tegn på at den store forening er nær.

En formidabel læseoplevelse og så elegant og konsekvent udført, at man langt hen ad vejen lader sig indfange i Ester Nilssons suggestive tankespind.

Fritstående opfølger til Brugstyveri, og den kan læses uafhængigt af denne.


Berlingske tidende

d. 26. sep. 2015

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 26. sep. 2015


Kristeligt dagblad

d. 20. okt. 2015

af

af

Mai Misfeldt

d. 20. okt. 2015


Information

d. 19. sep. 2015

af

af

Kamilla Löfström

d. 19. sep. 2015