Gå til indholdBøger / faglitteratur / erindringer

Udbrud : cykling og andre sandheder


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

168 sider, tavler i farver

Udgivet

2018

Ophav

Michael Rasmussen (f. 1974)(forfatter, (hovedansvarlig))
Genre og formerindringer
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Cykelrytter Michael Rasmussen (f. 1974) fortæller om sin barn- og ungdom, om livet efter dopingdommen. Om kampen for at finde et hold efter karantænen, retssager, skilsmisse og senere sin åbenhed om sit og andres dopingmisbrug


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. maj. 2018

af

af

Michael Linde Larsen

d. 15. maj. 2018

I samarbejde med Mikael Jalving fortæller cykelrytter Michael Rasmussen om sin barn- og ungdom, og om livet efter dopingdommen. Som i Gul feberbeskriver han cykelsporten på godt og ondt, og henvender sig dermed både til sportsinteresserede og til biografilæsere, der kan lide ekstreme fortællinger.

Fra Michael Rasmussen var fem år gammel, drømte han om at vinde Tour de France. I tilbageblik beretter han om sin dedikation til cykelsporten og de mange afsavn, men også de store glæder, og den senere introduktionen til doping. Efter han bliver taget ud af Tour de France i 2007 starter en turbulent periode i hans liv. Han fortæller om kampen for at finde et hold efter karantænen, retssagerne med Rabobank, skilsmisse og sin senere åbenhed om sit og andres dopingmisbrug.

Ganske som Michael Rasmussen altid har været kompromisløs i sine bestræbelser for succes på cyklen, skåner han hverken sig selv eller andre i beskrivelserne af sit liv. Nogle vil elske hans "alt eller intet"-tilgang til livet, mens andre vil have svært ved at distancere sig fra hans dopingfortid. Der er kommet en del cykelbøger af tidligere danske professionelle cykelryttere. Michael Rasmussen hører med sin kontante tone bestemt til de bedste af slagsen.

Med sin ærlige og kompromisløse fremstilling af doping i cykelsporten ligger bogen sig fint i forlængelse af Gul feber.


Kommunikationsforum [online]

d. 2. jul. 2018

af

af

Tonny Vorm

d. 2. jul. 2018Informationer og udgaver

2018

Bog

Michael Rasmussen (f. 1974)

People'sPress, 1. udgave

2018

Ebog

Michael Rasmussen (f. 1974)

People'sPress, 1. udgave

2018

Lydbog (net)

indlæser: Peter Carstens

People'sPress

2018

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Peter Carstens

People'sPress,AV Forlaget Den Grimme Ælling