Gå til indholdUd af stedet : vers, rim & eder i udvalg


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

173 sider

Udgivet

2016

genre/form

digte,

humorOriginaludgave

2016


Beskrivelse


Digte på rim om en kvindes hverdag og drømme i København


Anmeldelser (1)


19. aug. 2016

Digte med en bandende og rimende kvinde i centrum. For læsere, som holder af morsom og selvironisk litteratur med kant.

Over 7 dele fortæller en 34-årig kvinde om sit liv i København. Der rimes og bandes på versform om det helt nære, så som hverdagens vask af mandens tøj og køreture i bussen gennem København, men der skrives også om samfundsrelevante, (køns)politiske emner og om det fjerne og drømmende, i form af oder til udødelige forfattere ("Walt Whitman, gamle dreng / Jeg vil bo i dit skæg") og om eviggyldige lyriske temaer som roser, solen og hvidhed.

Fin og formbevidst digtsamling. Imens temaerne veksler mellem det lokalt nære, stedet og hverdagen, og det fjerne og evige, fx litteraturens klassikere, så knækker sproget af og til over i frække eder og forbandelser, der samtidig modsvares af de artige rim, der virker som anakronismer fra et fjernt århundrede. Det giver digtsamlingen et humoristisk og / eller parodierende præg (måske) med en søgen efter et autentisk sprog, der kan bære de små og store temaer; således er der flere digte, som selvkritisk kredser om og kommenterer på sig selv.

En lige så eksplicit brug af kønspolitiske bandeord findes i Mette Østgaard Henriksens Stikkersvin jeg fucker dig - og andre danske sange


Omo Bitch


. De kønspolitiske temaer og den selvironiske, storbandende tone kan også findes i prosa form i Omo Bitch af Ne VocoEn lige så eksplicit brug af kønspolitiske bandeord findes i Mette Østgaard Henriksens Stikkersvin jeg fucker dig - og andre danske sange. De kønspolitiske temaer og den selvironiske, storbandende tone kan også findes i prosa form i af Ne VocoEn lige så eksplicit brug af kønspolitiske bandeord findes i Mette Østgaard Henriksens Stikkersvin jeg fucker dig - og andre danske sange. De kønspolitiske temaer og den selvironiske, storbandende tone kan også findes i prosa form i Omo Bitch af Ne Voco.

Lektørudtalelse

Af

Thomas Olesen


Informationer og udgaver

Ebog

2019

Bog

2016