Gå til indhold
Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

128 sider: ill. (nogle i farver) ; 31 cm

Udgivet

2021

Ophav

Mette Iversen(forfatter)

Hanne-Luise Danielsen(redaktør, (hovedansvarlig))

Henrik Elling(redaktør)

m.fl


Beskrivelse


Beskriver kampen om herredømmet over Atlanterhavet under 2. verdenskrig, da Nazityskland med ubåde forsøgte at afskære England fra livsnødvendige forsyninger. De historiske baggrundsartikler suppleres med øjenvidneberetninger og korte opslag. Rigt illustreret, letlæst og kan bruges af alle, der ønsker en overskuelig bog om krigen. Interesserede elever i de ældste klasser også kan være med


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. mar. 2021

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 23. mar. 2021

Beskriver kampen om herredømmet over Atlanterhavet under 2. verdenskrig, da Nazityskland med ubåde forsøgte at afskære England fra livsnødvendige forsyninger. De historiske baggrundsartikler suppleres med øjenvidneberetninger og korte opslag. Rigt illustreret, letlæst og kan bruges af alle, der ønsker en overskuelig bog om krigen. Interesserede elever i de ældste klasser også kan være med.

Fagbogsserie om 2. verdenskrig. Seriens første bog omhandler Nazitysklands besættelse af Danmark og Norge, hvor det især var vigtigt at kontrollere Narvik, hvorfra man udskibede den værdifulde jernmalm fra Kiruna. En stor del af bogen fortæller også om Vinterkrigen, Finlands krig mod Sovjetunionen. I den anden bog er emnet ubådskrigen i Atlanten, hvor målet for de tyske "grå ulve" var de allierede skibe, der i konvoj bragte livsnødvendige forsyninger frem til England. Bagerst er angivet kilder og register med navne og begreber. Der er planlagt i alt 12 bind. Bøgerne i A4-format r bl.a. skrevet af Mette Iversen, Else Christensen og Esben Mønster-Kjær, som også var ansvarlige for artikler i populære historietidsskrifter som fx Historie.

De danske forfattere skriver i et lettilgængeligt sprog, og sammen med de mange, spændende billeder i et attraktivt layout gør det bøgerne velegnede til dem, der synes bedst om ikke så tykke værker.

De 24 bind i serien "En verden i krig", som flere af de samme forfattere har bidraget til, har tilsvarende udseende og opbygning. Se fx første bind Klar til kamp.Informationer og udgaver

2021

Bog

Else Christensen (f. 1965-02-02)

Bonnier Publications International, 1. udgave