Gå til indholdTyrkiet - hvorfra, hvorhen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

277 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2021

genre/form

bibliografiOriginaludgave

2021


Beskrivelse


En grundig introduktion til Tyrkiet - samfundsforhold, politik og nyere historie. For interesserede i Tyrkiet, international politik og Mellemøsten


Anmeldelser (5)


25. mar. 2021

En grundig introduktion til Tyrkiet - samfundsforhold, politik og nyere historie. For interesserede i Tyrkiet, international politik og Mellemøsten.

Bogen beskriver det moderne Tyrkiet fra det Osmanniske riges fald til i dag. Den er inddelt i 3 afsnit: Hvorfra?, Hvorhen? og Skitser af det dansk-tyrkiske forhold. I hvert afsnit er der flere artikler, der går i dybden med et emne, som fx Tyrkiets udenrigspolitik, det moderne Tyrkiets forhold til henholdsvis det osmanniske rige og antikken, samt konspirationstænkning i moderne politik. Alt sammen brikker i forståelsen af det større billede af det samtidige Tyrkiet.

En virkelig fin, varieret og grundig introduktion til nyere tyrkisk historie og samfundsforhold skrevet af fagfolk med stort kendskab til emnerne. Idéen med at kigge lidt tilbage i historien for at forstå samtiden fungerer rigtig godt, og det er spændende læsning, hvor både gymnasieelever, alment interesserede og fagfolk kan læse med.

Bogen minder i form og indhold meget om Mellemøsten nu


Bogen minder i form og indhold meget om Mellemøsten nu.

Lektørudtalelse

Af

Ulla Stangerup

Krigsvidenskab.dk [online]

Af

Thomas Kamp Damgaard

2022-06-03

Point of view international [online]

Af

Hans Henrik Fafner

2021-08-28

Udenrigs

Af

Meriem-Hadia Charif

2021, nr. 2

Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Af

Jørgen Krøigård

Nr. 231 (2021)


Informationer og udgaver

Bog

2021