Gå til indholdTuxens breve : mellem kunst og kærlighed


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

343 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2020

genre/form

breve,

biografierOriginaludgave

2020


Beskrivelse


Brevvekslinger mellem maleren Laurits Tuxen og hans livs kærlighed, Ursule de Baisieux. Gennem deres breve tegnes et billede af et par, der omgikkes med Europas kongehuse og de store skagens­malere. For interesserede i historie og dansk kunst


Anmeldelser (6)


25. nov. 2020

Brevvekslinger mellem maleren Laurits Tuxen og hans livs kærlighed, Ursule de Baisieux. Gennem deres breve tegnes et billede af et par, der omgikkes med Europas kongehuse og de store skagens­malere. For interesserede i historie og dansk kunst.

Historien om en af dansk malerkunsts helt store skikkelser, Laurits Tuxen og hans samliv med Ursule de Baisieux. Parrets historie formidles af Marianne Abrahamsen, der er oldebarn af de to. Denne understøttes af brevvekslingen mellem kunstneren og hans hustru. Korrespondancen strækker sig fra 1885, hvor Laurits og Ursule blev forlovet og frem til Ursules tidlige død i 1899. I brevudvekslingen får vi indsigt i parrets inderste tanker og følel­ser. Parret ønskede at bryde med nogle af 1800-tallets opfattelser af, hvordan et ægteskab skulle se ud. Da Laurits malede mange af samtidens kongelige, plejede han og hustruen omgang med de europæiske kongehuse og de populære skagensmalere. Bogen er gennemgående illustreret med fotos og malerier.

Flot og veludført værk, der beskriver et andet aspekt af kunstnerens tilværelse end hidtil set. Selve fundamentet for bogen er brevvekslingen, hvilket giver en meget personlig indsigt i parrets tilværelse. Udgivelsen henvender sig både til kunstinteresserede, såvel som historieinteresserede.

Tuxen - de kongelige billeder


Michael Ancher - P.S. Krøyer


omhandler også Tuxen. Et eksempel på brevvekslinger mellem malere er Michael Ancher - P.S. KrøyerTuxen - de kongelige billeder omhandler også Tuxen. Et eksempel på brevvekslinger mellem malere er Tuxen - de kongelige billeder omhandler også Tuxen. Et eksempel på brevvekslinger mellem malere er Michael Ancher - P.S. Krøyer.

Lektørudtalelse

Af

Martin Minka Jensen

Kristeligt dagblad

Af

Henrik Wivel

d. 30. mar. 2021

Politiken

Af

Lise Garsdal

d. 2. jan. 2021

Jyllands-posten

Af

Tom Jørgensen (f. 1963-08-04)

d. 24. dec. 2020

Personalhistorisk tidsskrift

Af

Rasmus Kjærboe

2021

Kunstmagasinet Janus

Af

Arne Mumgaard

2021, nr. 2


Informationer og udgaver

Bog

2020

Ebog

2020