Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Tusindfryd


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

391 sider

Udgivet

2012

Ophav

Kristina Ohlsson(forfatter)

Lilian Kingo(oversætter)
Genre og formroman, krimi, politiromaner
Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. mar. 2011

af

af

Michael Olsen

d. 10. mar. 2011

Tusindfryd er endnu et indslag i rækken af nordiske krimier, og henvender sig derfor især til læsere af denne undergenre. Men bogen er samtidig så godt skrevet, at den også kan læses af krimielskere, der ellers undgår de nordiske krimier.

Tusindfryd er anden bog i serien om folkene i en særlig efterforskningsgruppe ved det svenske politi ledet af Alex Recht. Tredje bog er på vej i Sverige. Forfatteren Kristina Ohlsson har blandt andet arbejdet som sikkerhedspolitisk analytiker ved Rikspolisstyrelsen i Stockholm og det skinner igennem ved læsningen. Hun har utrolig mange fine detaljer med fra hverdagen i politiet, hvilket er med til at gøre historien mere levende. Personerne i bogen er levende og med flere facetter, og man følger både arbejds- og privatlivet, hvilket er typisk for den nordiske krimi. Historien begynder med fundet af ligene af en præst og hans kone. Tilsyneladende har han skudt sin kone og bagefter begået selvmord. Men politifolkene i efterforskningsgruppen begynder at ane uråd, og pludselig dukker der flere lig op. Samtidig bliver en ung kvinde i Bangkok udsat for identitetstyveri.

Tusindfryd kan læses uafhængigt af den første bog, Askepot, men persontegningerne vinder nok mere ved at man begynder fra begyndelsen.

Tusindfryd er en velskrevet svensk politikrimi med fine persontegninger og et godt blik for detaljen, og bør kunne appellere til de fleste krimilæsere.


litteratursiden.dk

d. 18. apr. 2011

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 18. apr. 2011

Medrivende og nervepirrende krimi med den civile efterforsker Fredrika Bergman i en sag om dobbeltmoral, griskhed, illegal indvandring og destruktiv søskenderelation Fredrika Bergman fra den efterfors...


Jyllands-posten

d. 29. mar. 2011

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 29. mar. 2011Informationer og udgaver

2012

Bog

Kristina Ohlsson

Modtryk, 4. udgave

2012

Bog

Kristina Ohlsson

Modtryk, 3. udgave

2011

Bog

Kristina Ohlsson

Modtryk

2011

Ebog

Kristina Ohlsson

Modtryk, 2. udgave

2012

Lydbog (net)

indlæser: Louise Herbert

Modtryk

2011

Lydbog (net)

indlæser: Louise Herbert

Nota

2013

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Louise Herbert

Modtryk

2011

Lydbog (cd)

indlæser: Louise Herbert

Modtryk