Gå til indholdTushiprogrammet : 24 digte og 2 øvelser


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

63 sider

Udgivet

2020

genre/form

digteOriginaludgave

2020


Beskrivelse


Digte om tid, forgængelighed og evighed, natur, vold og bebop


Anmeldelser (1)


11. jun. 2020

Billedstærke digte om tid, forgængelighed og evighed, natur, vold og bebop. For dedikerede lyriklæsere.

Christina Matthiesen, f. 1971, debuterede i 2011 med romanen Konsulenten og praktikanten


For meget og for lidt


. I 2016 udkom hendes anden roman For meget og for lidt. Dette er hendes første digtsamling. Den indeholder forskelligartede digte og åbner med: "Vi behøver ikke nogens nøgler/ mellem nat og dag/ vi kan gå gennem tider." I andre digte finder en umiddelbar konstatering af tingenes tilstand sted: "også i dag/ tjukker solsorten/ fra sin antenne", eller en naiv undren over samme: "bjerge/ står i virkelig/ der/ endnu." Til sidst to øvelser i henholdsvis intuition og balanceChristina Matthiesen, f. 1971, debuterede i 2011 med romanen Konsulenten og praktikanten. I 2016 udkom hendes anden roman . Dette er hendes første digtsamling. Den indeholder forskelligartede digte og åbner med: "Vi behøver ikke nogens nøgler/ mellem nat og dag/ vi kan gå gennem tider." I andre digte finder en umiddelbar konstatering af tingenes tilstand sted: "også i dag/ tjukker solsorten/ fra sin antenne", eller en naiv undren over samme: "bjerge/ står i virkelig/ der/ endnu." Til sidst to øvelser i henholdsvis intuition og balanceChristina Matthiesen, f. 1971, debuterede i 2011 med romanen Konsulenten og praktikanten. I 2016 udkom hendes anden roman For meget og for lidt. Dette er hendes første digtsamling. Den indeholder forskelligartede digte og åbner med: "Vi behøver ikke nogens nøgler/ mellem nat og dag/ vi kan gå gennem tider." I andre digte finder en umiddelbar konstatering af tingenes tilstand sted: "også i dag/ tjukker solsorten/ fra sin antenne", eller en naiv undren over samme: "bjerge/ står i virkelig/ der/ endnu." Til sidst to øvelser i henholdsvis intuition og balance.

Lille, delikat samling med digte, som ikke er lette at fortolke. De er dog rige på stærke og stemningsfulde ord og bærer en fin skrøbelighed i sig: "under blodmånen/ flyder vi i floden/ vores hænder sælsomme propeller/ blandt stående fiskestimer/ dette enorme ferskenlys/ blodmånebad/ blodmånebad.".

Kan fx sammenlignes med Kirsten Hyllested Jørgensens Kuvertens tyngde


, som indeholder korte digte, der ved hjælp af konkrete sansninger bl.a. også kredser om naturenKan fx sammenlignes med Kirsten Hyllested Jørgensens Kuvertens tyngde, som indeholder korte digte, der ved hjælp af konkrete sansninger bl.a. også kredser om naturen.

Lektørudtalelse

Af

Thomas Ry Andersen


Informationer og udgaver

Bog

2020