Gå til indholdBøger / faglitteratur / essays

Turen gennem Triumfbuen : fransk Tour, kultur og litteratur


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

210 sider

Udgivet

2013

Ophav

Bjørn Bredal(forfatter)
Genre og formessays

Beskrivelse


Med Tour de France som påskud fortæller forfatteren om alle mulige facetter af Frankrig og franskmænd


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. maj. 2013

af

af

Jette Landberg

d. 14. maj. 2013

Henvender sig til alle frankofile og ikke specielt til Tour de France-fans, idet Tour'en snarere er brugt som udgangspunkt for mange forskellige vinkler på nutidens Frankrig.

Den lille bog indeholder fyrre essays om alle mulige facetter af Frankrig og franskmænd. Jeg nævner i flæng: Tour'en, Michelin, gastronomi, politik, indvandrere, Paris, Hemingway, Proust osv. Bjørn Bredal, der er tidligere kulturredaktør på Weekendavisen og Politiken og cand.mag. i fransk, har en stor viden om fransk politik, kultur og historie, og i de små essays øser han på charmerende vis af sin viden om dette store og meget differentierede land. Det fine ved teksterne er, at de både rummer en vis nostalgi fx efter et Paris som kulturelt centrum og en gennemført fornemmelse for nutidens forandringer, både i sprog og befolkning. Han har tidligere bl.a. skrevet Undskyld mit franske, der har fokus på dansk-franske fordomme.

Jesper Ralbjergs Tyve tinder i Tour de France er for Tour-fanatikeren og motionisten, idet den beskriver etaperne og rytterne. Hos Bredal er Tour'en blot en lejlighed til at fortælle om franskmændene. Den politiske side er fx beskrevet af Jacques Berg i Frankrig : et moderne skindemokrati, der udkom i ny udgave op til præsidentvalget. Bredal har til gengæld meget kultur og nogle charmerende skæve vinkler på landet.

Lige til at tage med i lommen og nyde en forårsdag i Luxembourghaven eller som optakt til Tour de France. Her bliver man rigtig pejlet ind på den franske sjæl.


Berlingske tidende

d. 25. maj. 2013

af

af

Birgitte Stoklund Larsen

d. 25. maj. 2013


Politiken

d. 1. jun. 2013

af

af

Lars Bonnevie

d. 1. jun. 2013


Weekendavisen

d. 28. jun. 2013

af

af

Asker Hedegaard Boye

d. 28. jun. 2013


Information

d. 31. maj. 2013

af

af

David Rehling

d. 31. maj. 2013Informationer og udgaver

2013

Bog

Bjørn Bredal

Gyldendal