Gå til indholdBøger / faglitteratur / guides

Turen går til besættelsestidens København


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

156 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2017

Ophav

Sofie Lene Bak(forfatter)

Jesper Rogh(korttegner)
Genre og formguides
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Guide til steder i København, hvor besættelsestidens begivenheder fandt sted, og hvor der flere steder stadig er spor efter dem. Opdelt geografisk i kvarterer og med adresser. Mellem kapitlerne bringes korte temaartikler om sider af besættelsen, fx om modstandskamp, likvideringer, jøderne og dagligdagen


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. apr. 2015

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 23. apr. 2015

Grundig guide for alle interesserede i byens og besættelsestidens historie til steder i København hvor besættelsen satte sine spor, og hvor der flere steder stadig er spor efter begivenheder.

Fire historikere fra forskellige uddannelsesinstitutioner har samarbejdet om denne guide til steder i København, hvor besættelsestidens begivenheder fandt sted, og hvor der flere steder stadig er spor efter dem. Opdelt geografisk i kvarterer og med markeringer på kort, beskrives i kort form med angivelsen af adresser, hvad der foregik på stederne. Det suppleres med nutidige eller datidige billeder. Mellem kapitlerne bringes kortere temaartikler om sider af besættelsen som fx om modstandskamp, likvideringer, jøderne og dagligdagen.

Grundig og interesant første udgave af denne guide, der helt sikkert vil bringe flere erindringer frem og føre folk rundt i København og nærmeste omegn med bogen i hånden. En flot og anderledes både formidling og fastholdelse af viden om den tid. Jeg kan ikke vurdere, hvor dækkende og komplet den er, men imponerende er den. Jeg savner kun stedet for og historien bag dansk politis drab på chefen for SOE i Danmark, Christian Michael Rottbøl.

Der er mange bøger om besættelsestiden, men så vidt jeg kan se ikke nogen - heller ikke i den omfattende litteraturliste - med denne særlige vinkel som guide.


Krigsvidenskab.dk [online]

d. 14. dec. 2015

af

af

Rune Holmeå Iversen

d. 14. dec. 2015


Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Nr. 206 (2015)

af

af

Peder Wiben

Nr. 206 (2015)


Kristeligt dagblad

d. 6. jun. 2014

af

af

Jeppe Duvaa

d. 6. jun. 2014Informationer og udgaver

2017

Bog

Sofie Lene Bak

Politiken, 2. udgave

2015

Bog

Sofie Lene Bak

Politiken, 1. udgave

2017

Ebog

Sofie Lene Bak

Politiken, 1. e-bogsudgave