Gå til indholdTunnelen under verden : noveller


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


8 science fiction-noveller skrevet med en snert af humanisme og satire, der tager emner op som mødet med rumvæsener, overbefolkning, byudvikling m.m.


Anmeldelser (3)


6. dec. 2010

Tunnelen under verden henvender sig til den skare af læsere, der kan lide science fiction-noveller med en snert af humanisme og satire.

Science Fiction Cirklen har igennem længere tid udgivet novellesamlinger forfattet af flere udenlandske forfattere. Med Tunnelen under verden er turen kommet til et af de store koryfæer indenfor genren, nemlig Frederik Pohl. Novellerne i denne samling dækker vidt forskellige emner lige fra reaktionen på fund af liv på Mars; overbefolkning; kontrafaktisk historie, nærmere bestemt i en verden, hvor romerriget findes den dag i dag og har bredt sig ud til hele verden; stræben efter at blive kendt med meget mere. De bedste noveller i samlingen er nok de to sidste: "Mens vi venter på de olympiske" og titelnovellen "Tunnelen under verden". Et efterord om Frederik Pohls meritter afrunder novellesamlingen. Generelt er novellerne gode, men nogle af dem bærer lidt for meget præg af, at være skrevet for mere end 20+ år siden.

Udover Tunnelen under verden har Science Fiction Cirklen blandt andet udgivet novellesamlinger af Bruce Sterling, Harry Harrison, Greg Egan med flere. Anskaffelse af denne samling må bero på, hvordan udlånet af de tidligere udgivne samlinger er.

Tunnelen under verden indeholder en bred samling af nogle af Frederik Pohls mange science fiction noveller i tiden fra 1955 til 1988. Anskaffelse af novellesamlingen må bero på, hvordan tidligere novellesamlinger udgivet af Science Fiction Cirklen udlånes lokalt.

Lektørudtalelse

Af

Michael Olsen

Proxima

Af

Knud Larn

Nr. 93 (2011)

Himmelskibet

Af

Morten G. Petersen

Nr. 27 (2010)


Informationer og udgaver

Bog

2010