Gå til indholdTroskab : dansk SS-frivillig E.H. Rasmussens erindringer 1940-45


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

547 sider: ill.

Udgivet

2015

Originaludgave

2015


Beskrivelse


Ellef Henry Rasmussen (f. 1922), der i 1940 meldte sig frivilligt til tysk tjeneste og lod sig indrullere i Waffen-SS, beretter om sine krigsoplevelser fra invasionen af Sovjetunionen i 1941 frem til krigens sidste dage i 1945 i Tyskland


Anmeldelser (7)


11. feb. 2015

Ellef H. Rasmussen meldte sig allerede som 17-årig som dansk SS-frivillig. Her er hans erindringer fra kampene på østfronten fra Ukraine til Kaukasus og Narva i Estland til krigens sidste dage i Tyskland. For historisk interesserede og læsere af soldatererindringer.

Ellef Rasmussen erindringer er fortalt af den 93-årige veteran til historikeren Peter Møller Hansen, som også analyserer Rasmussen holdninger og baggrunde. En barsk historie om en ung mand, der formet af 1930'erne fandt sine rette hylde i nazismen og trivedes med Waffen-SS soldateridealerne og ansvaret for kammeraterne. Et ansvar han også hurtigt selv påtog sig i familien i barndommen. Hans evner blev hurtigt bemærket af de overordnede, og Rasmussen avancerede støt i graderne fra menig til gruppe- og delingsfører. Senere blev han håndplukket til den jernhårde ideologiske og militære skoling i SS-officersuddannelsen og avancerede i krigens sidste uger yderligere til bataljonschef. Illustreret med samtidige s/h fotos.

En velfortalt pageturner med skildring af en ung mand, der rundet af en barsk tid satte soldateridealerne og kampen mod kommunismen før alt andet. Men bogen viser også et menneske, der lukkede øjnene for nazismens grusomhed, dræbte uden tøven og selv i bakspejlet intet fortrød. En fyldig efterskrift sørger for en fin historisk forståelsesramme.

Lignende bøger om samme emne: I krig for fjenden


Schalburg


K.B. Martinsen


, Schalburg og K.B. MartinsenLignende bøger om samme emne: I krig for fjenden, og K.B. MartinsenLignende bøger om samme emne: I krig for fjenden, Schalburg og Lignende bøger om samme emne: I krig for fjenden, Schalburg og K.B. Martinsen.

Lektørudtalelse

Af

Kresten Søe Christensen

Krigsvidenskab.dk [online]

Af

Niels Poulsen

2015-09-09

LitteraturNu [online]

Af

Jonathan Bugge Harder

2015-07-24

Berlingske tidende

Af

Bent Blüdnikow

d. 19. mar. 2015

Jyllands-posten

Af

Gerhardt Eriksen

d. 18. mar. 2015

Weekendavisen

Af

Claus Bundgaard Christensen

d. 10. apr. 2015

Kristeligt dagblad

Af

Jes Fabricius Møller

d. 7. apr. 2015


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2016

Lydbog (net)

2015

Bog

2015

Ebog

2015