Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Troldmanden i nord


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
381 sider
Udgivet
2008
Ophav
Genre og form
roman, fantasy, romaner
Målgruppe

For 12-14-årige


Beskrivelse


Fantasy. Fem år er gået, siden skandierne og arulanerne indgik en pagt. Den unge Will er nu udlært ranger og har fået sit eget område at passe. Der går rygter om farlig og mystisk trolddom, og Will og hans veninde Alyss skal opklare de mystiske begivenheder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. apr. 2008

af

af

Vera Jensen

d. 14. apr. 2008

Bogen henvender sig til både piger og drenge fra 12 år. Bogen vil interessere fantasy-fans, da dens miljø og persongalleri har mange paralleller til fantasy-universet. Bogen er nemlig ikke rigtig fantasy, da den ikke indbefatter elementer som mytisk fortid, trolddom, drager og lignende.

Dampen holdes oppe, hvad angår stil og intensitet med dette femte bind i serien Skyggens lærling. Serien slutter dog ikke her men efterlader vor heltinde Alyss som fange hos den skumle adelsmand Keren, der har planlagt at tage magten fra sin fætter Lord Orman. Den fantasy-agtige roman er sat i historiske rammer. Handlingen udspilles i Europa i den tidlige middelalder, og et af de omtalte folkeslag, skandierne svarer til vore egne vikinger. Det er en spændende bog med et godt plot, gode intriger samt et fængende persongalleri. Figurerne virker psykologisk troværdige og agerer som tænkende og følende væsener. Selvom bogen bevæger sig i udkanten af fantasy-genren, signalerer den flotte forside "absolut fantasy".

Målgruppen kan også med fornøjelse læse serien Wardstenen, 2007 af Delaney og Træskærerens skygge, 2007 af Clare B Dunkle.

En spændende og velskrevet bog, der føjer sig flot ind i en velfungerende og sammenhængende serie.