Gå til indholdBøger / skønlitteratur til børn / roman

Trolddomstårnet


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

60 sider: ill. i farver

Udgivet

2013

Ophav

Benni Bødker(forfatter)

Mårdøn Smet(illustrator)

Merete Ross(bearbejder)
Genre og formroman, fantasy
Sværhedsgrad

lix: 21

Målgruppe

til børn

Undervisning

let at læse

Originaludgave

2013


Beskrivelse


Fantasy. Vennerne i Tusmørkelandet er kommet til det forbandede tårn for at få hævn over den onde dæmon, der tilintetgjorde landsbyen. Undervejs slutter endnu en rejsende sig til flokken, nemlig en kvindelig shaman, der måske kan lige det, som vennerne ikke selv magter


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. jan. 2013

af

af

Jesper Holtoug

d. 24. jan. 2013

Her kommer anden del af Benni Bødkers fantasy-serie om de tre venner, der vil hævne overfaldet på landsbyen og skaffe retfærdighed. Spændende er det, men bestemt ikke helt let med ganske lidt sprog, besværlige navne og ganske mange komplicerede begreber. Rigtig godt for læsestærke fantasy-slugere (over lix 20), primært i 10-12 års alderen. Fungerer bedst, hvis seriens første bind er kendt.

Tre sære venner med helt forskellige egenskaber og meget mærkelige navne er på deres farefulde rejse kommet til det forbandede tårn, hvor ondskaben kommer fra - tror de. Undervejs har de fået følgeskab - eller snarere tiltvunget sig følgeskab - af Krug, en kvindelig shaman, som med sine magiske kræfter fuldender vennernes forskellige styrker. Hende får de god brug for, da de konfronteres med den dæmoniske magiker i tårnet. Den drabelige kamp slutter som den skal, men der findes flere forbandede tårne i Tusmørkelandet, som vennerne må tage livtag med. Figurernes karakterer er for overfladisk, ligesom der mangler en dybere miljøtegning.

Serien er fantasy i en særlig fabel-form med dyrelignende figurer, der har menneskelige klæder og egenskaber. Dette særlige træk forekommer faktisk ikke i teksten, men skabes af Mårdøn Smets detaljerige tegninger. Fortællingens univers kan i øvrigt minde lidt om universet i serien Drageridderne.

En spændende, men samtidig lovlig hårdt action-pumpet fortælling. Interessant med dyrefigurerne, som - i hvert fald i dette bind - kun fremkommer gennem tegnerens tolkning.Informationer og udgaver

2013

Bog

Illustrator: Mårdøn Smet

Gyldendal, 1. udgave

2013

Ebog

Benni Bødker

Nota