Gå til indholdTro som option : kristendommens fremtidsmuligheder


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

244 sider

Udgivet

2015

Originaludgave

2015


Anmeldelser (2)


9. mar. 2015

Er religion et levn fra fortiden? Fører modernisering til sekularisering, og derefter moralsk forfald? Hans Joas undersøger modsætningsforhold mellem religion og modernisering, og peger på frugtbar dialog. For religions- og samfundsinteresserede, og studerende på teologiske uddannelser.

I "Tro som option" diskuteres kristendommens fremtidsmuligheder. Bogen er delt op i 10 kapitler med overskrifter som fx "Fører modernisering til sekularisering", "Modernisering som kulturprotestantisk metafortælling" og "Religiøs mangfoldighed og pluralistisk samfund". Kapitlerne handler om sekularisering, moral, kontingens, religioner, vold mm. Bogen er en fortsættelse af de overvejelser, som forfatteren fremsatte i "Braucht der Mensch Religion" i 2004. Tyske Hans Joas har udgivet en del litteratur, denne udgivelse er hans første oversat til dansk.

Bogen giver et grundigt og omfattende indblik i de modsætninger der er mellem modernisering og religion i vores samtid. Den er på et relativt højt intellektuelt niveau, der er mange akademiske termer og udtryk og ikke alle kan være med. Bogen har sin berettigelse i den samtid vi lever i, hvor vi som mennesker har "frit valg på alle hylder".

Kan sammenlignes med andre udgivelser, der omhandler religionens rolle i vores samtid og nutid, som fx Samtidsreligion


fra 2012Kan sammenlignes med andre udgivelser, der omhandler religionens rolle i vores samtid og nutid, som fx Samtidsreligion fra 2012.

Lektørudtalelse

Af

Merete Trap

Kristeligt dagblad

Af

Daniel Øhrstrøm

d. 18. maj. 2015


Informationer og udgaver

Bog

2015