Gå til indholdTro mod ritualet


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

190 sider

Udgivet

2020

Originaludgave

2020


Beskrivelse


Samling af tre af Søren Ulrik Thomsens essays, der alle forsvarer den kristne tro og den lutherske gudstjeneste. For voksne med interesse for kirke og teologi


Anmeldelser (7)


14. okt. 2020

Samling af tre af Søren Ulrik Thomsens essays, der alle forsvarer den kristne tro og den lutherske gudstjeneste. For voksne med interesse for kirke og teologi.

Bog, hvor forfatterens tre essays "Fornuft og mysterium", "Pro Ecclesia" og "Opsang til mig selv - reportage fra en rejse til amerikanske kirker" er samlet. Essayene beskriver forfatterens kristne tro, og han argumenterer for, at videnskab og religion slet ikke handler om de samme områder af tilværelsen. Forfatteren fremhæver Luther og Freud som sine forbilleder. De to første essays er et forsvar mod at ændre den lutherske højmesse og i stedet indføre lavkirkelige gudstjenester med amerikansk forbillede. Det sidste essay er en intens beskrivelse af forskellige kirker i USA, og en kritik af, at vi her i Danmark brokker os mere, jo rigere vi bliver.

Akademisk og intellektuel bog med et smukt sprog og mange fine eksempler. Bogen er for folk, der er inde i teologiske termer og begreber - primært når det drejer sig om de to første essays. I e-udgaven forvirrer notehenvisningerne, da de i stedet for at være små henvisninger optræder som "almindelige tal" i teksten, og det bryder ens læsning.

Mange af de samme tanker gør sig gældende for teologen Ole Jensen - som forfatteren også er inspireret af: Tilskikkelser og livsbetagelse


Mange af de samme tanker gør sig gældende for teologen Ole Jensen - som forfatteren også er inspireret af: Tilskikkelser og livsbetagelse.

Lektørudtalelse

Af

Inger Nygaard Kaad

Sygeplejersken

Af

Lillian Linius Larsen

Årg. 121, nr. 2 (2021)

Kristeligt dagblad

Af

Nils Gunder Hansen

d. 30. okt. 2020

Berlingske tidende

Af

Bent Meier Sørensen

d. 7. dec. 2020

Information

Af

Kamille Nygård

d. 6. nov. 2020

Religion

Af

Katerina Rørbæk Jakobsen

2021, nr. 1

Tidehverv

Af

Morten Rydal

Årg. 94, nr. 5 (2021)


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2021

Punktskrift

2021

Bog

2020

Ebog

2020