Bøger / faglitteratur / fotografier

Tro, håb & kærlighed : Jacob Holdts Amerika


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med udstilling.

Fotografier fra de sidste 40 år af Jacob Holdts liv af storbymennesker i de rå ghettoer, narkomaner på gaden, fattige i deres apatiske ensommehed, rigdommens mismod, syge uden penge til lægehjælp, hvide, sorte og sultne.

Indhold

  • Where have all the flowers gone? / Erik Steffensen

  • Vagabonden / Geoff Dyer

  • Fra aktivisme til kunst / Sandra Ruffin

  • Manden der ikke kunne sige nej : interview med Jacob Holdt / Mette Marcus

  • At betragte andres lidelser (uddrag) / Susan Sontag

  • Rejserne / Susan Sontag

  • Holdts arbejde som fotograf / Susan Sontag

  • Holdts politiske engagement / Susan Sontag

  • Holdts rolle som formidler / Susan Sontag


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. okt. 2009

af

af

Jette Andreasen

d. 14. okt. 2009

Jacob Holdts billeder gennem 40 år er emnet for en udstilling på Louisiana, og i bogen udgivet i tilknytning dertil kan man blive klogere på baggrunden for det projekt vi siden 1970'erne har lært at kende som "Amerikanske billeder".

Holdt er med kunstneren Erik Steffensens ord et nærværsmenneske. Han ser sig selv mere som vagabond end fotograf. Alle kan fotografere, men ikke alle kan få adgang til de miljøer, han har fotograferet. Bogen indeholder 3 essays, der med meget forskellige udgangspunkter belyser Holdt kunstnerisk, som fotograf og som social kritiker. I et interview uddyber Holdt selv sit projekt, og uddrag af Susan Sontags bog At betragte andres lidelser fungerer som en velvalgt kommentar. Bogens lidt rå design passer til de mange billeder, som fremstår uden blank overflade, men matte og grynede. De er inddelt i emner som fængsler, døden, slum, religion, gaden etc. Trøstesløst ja, men foreviget med kærlighed og særegen indlevelse.

Amerikanske billeder, 1984 står stadig stærkt, men nærværende bog supplerer den fint med nyere billeder og især med de artikler, der sætter Holdts projekt ind i en større sammenhæng.

Jacob Holdts projekt og hans evne til at leve sig ind i de fattige sortes miljøer og de hvides Ku Klux Klan bliver med bogen sat ind i en større sammenhæng, og fremstår som et fornemt eksempel på såvel dokumentarisme som social kritik.



Informationer og udgaver