Gå til indholdTro er ikke viden


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

91 sider

Udgivet

2020

genre/form

erindringerOriginaludgave

2020


Beskrivelse


Oversætter og forfatter Niels Brunse (f. 1949) fortæller personligt om at man godt kan være en kristen kulturradikal, og samtidig anerkende både det videnskabelige verdensbillede og sin egen tro samtidigt. Med anekdoter og fakta om teologiske tanker


Anmeldelser (5)


21. jan. 2020

Personlig og anekdotisk bog om Niels Brunses vej først væk fra og senere ind i Folkekirken igen. For voksne med interesse for tro og kristendom.

Oversætter og forfatter Niels Brunse meldte sig som ung ud af folkekirken. 28 år og en del erkendelser senere meldte han sig ind igen. Bogen handler om, hvorfor han har valgt troen til i sit voksenliv - vel at mærke som den eneste i sin familie. Brunse beskriver, at man ud fra hans personlige ståsted godt kan være en kristen kulturradikal, og at man dermed sagtens kan anerkende både det videnskabelige verdensbillede og have sin tro samtidigt. Bogen indeholder både personlige anekdoter og fakta om teologiske tanker.

Bogen er lavet i et lille appetitligt format og er meget letlæst. Brunse har mange gode pointer i forhold til det at tro i et moderne, sekulært og videnskabeligt samfund. Han kommer både med ros og ris til kirken og pointerer dermed også, hvorfor så mange mennesker har det svært med at tro og/eller føle sig som en del af folkekirken. Forfatteren bemærker selv, at de meget traditionelt troende ikke vil bifalde hans version af det at være kristen, og at de ateistisk kulturradikale ikke vil kunne forstå ham - dette skisma er interessant.

Denne fine biografi omhandler også tro: Tid til tid


Vandringer med et æsel i Cevennerne


. Der er flere paralleller til dette værk, som forfatteren også nævner i bogen: Vandringer med et æsel i CevennerneDenne fine biografi omhandler også tro: Tid til tid. Der er flere paralleller til dette værk, som forfatteren også nævner i bogen: Denne fine biografi omhandler også tro: Tid til tid. Der er flere paralleller til dette værk, som forfatteren også nævner i bogen: Vandringer med et æsel i Cevennerne.

Lektørudtalelse

Af

Inger Nygaard Kaad

Sygeplejersken

Af

Lillian Linius Larsen

Årg. 120, nr. 7 (2020)

Kristeligt dagblad

Af

Thomas Reinholdt Rasmussen

d. 26. feb. 2020

Weekendavisen

Af

Christoffer Emil Bruun

d. 14. feb. 2020

Præsten

Af

Birgitte Molin

Årg. 110, nr. 38 (2020)


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2022

Bog

2020

Ebog

2020