Gå til indholdBøger / faglitteratur

Trivsel og selvværd : mental sundhed i skolen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

215 sider: ill.

Udgivet

2012

Ophav

Karen Wistoft(forfatter)

Lars Theil Münster(redaktør)
Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. feb. 2012

af

af

Boy Olesen

d. 1. feb. 2012

Bogen henvender sig til skolens aktører, lærere, ledere, politikere og forældre, men også til forskere og lærerstuderende og alle med almindelig interesse for børn og unge, og som betragter trivsel som en forudsætning for læring og undervisning.

Mental sundhed i skolen bæres af: et positivt selvbillede, hvor man føler man bliver taget alvorligt og har gode relationer til andre mennesker. En pædagogisk forebyggelse i skolen, der medreflekterer spørgsmålet om risiko er en af bogens hovedpointer. Bogen er en god kombination mellem teori og praksis. Med udgangspunkt i skolens Fælles Mål 2009 kommes med bud på formuleringen "elevernes alsidige udvikling" ud fra en mental sundhed i skolen. Bogen kommer fx også ind på: forholdet mellem sundhedsfremme og forebyggelse, fire perspektiver på mental sundhed, udvalgte elementer i en helskoleindsats og kognitiv sundhed som en vigtig del af den mentale sundhed. I slutningen af bogen gives der gode råd fra A til Z med nogle praktiske anvisninger på, hvad man kan gøre. Bogen er skrevet i et godt forståeligt sprog, og afsluttes med en meget udførlig litteraturliste og et godt register.

Bogen kan sammenlignes med Pædagogik og livskvalitet og Anvendelse af nyere pædagogik : det gode børne- og voksenliv.

En god bog der lægger op til refleksion og handling, hvor relationskompetencen er bærende på vejen til mental sundhed i skolen, og hvor trivsel og selvværd er bærende elementer.


Sygeplejersken

Årg. 112, nr. 9 (2012)

af

af

Hanne Lindhardt

Årg. 112, nr. 9 (2012)Informationer og udgaver

2012

Bog

Karen Wistoft

Hans Reitzel, 1. udgave

2013

Ebog

Karen Wistoft

Nota