Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Tredje time efter midnat

Del 1 af Esme og Igor

Beskrivelse


Krimi. På vej hjem fra skole finder Esme og Igor en taske fyldt med rollespilsudstyr i en container og samtidig om aftenen ser Esme en mystisk person, der render rundt og gemmer genstande i kaninburene på legepladsen. Esme og Igor begynder at undersøge sagen og bliver pludselig hvirvlet ind i en rigtig forbrydelse.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. juni 2010

af

af

Merete Flensted Laustsen

d. 14. juni 2010

Bogen er vinder af Gyldendals børnekrimikonkurrence og er første bind i en planlagt serie om Esme og hendes fætter Igor. For aldersgruppen 9-12 år.

Forfatteren til denne veloplagte børnekrimi behøver vist ingen nærmere præsentation. Bodil El Jørgensen (BEJ) holder fast i den humoristiske tone og får flettet en spændende krimihistorie sammen omkring den halvt asiatiske pige Esme, 12 år, og og hendes fætter Igor. Esme er et godt bekendtskab. Hun er modig, initiativrig og jagter altid gode historier til skolens blad. På vej hjem fra skole finder Esme og Igor en taske fyldt med rollespilsudstyr i en container og samtidig om aftenen ser Esme en mystisk person, der gemmer genstande i kaninburene på legepladsen. Esme og Igor undersøger sagen og bliver hvirvlet ind i en rigtig forbrydelse, hvor "In real life" rollespil har en kæmpe betydning. De sætter sig for at opklare sagen og så være de første til at skrive om det. BEJ skriver i klart og moderne sprog og med stor indlevelse i sine personer. Hun lader dem være handlekraftige børn der bliver taget alvorligt og som ligeværdigt hjælper politiet. Lars-Ole Nejstgårds s/h illustrationer matcher fint historiens tone og forsiden udtrykker præcis bogens indhold.

Denne titel vil være en fin intro til krimi-genren, som har flere gode danske børnekrimier. Bl.a. serierne om Team A og Det seje sjak.

Ny serie for fans af en god og spændende krimi. Den er let at læse, underholdende og passer fint til målgruppen.


Berlingske tidende

d. 23. juli 2010

af

af

Kari Sønsthagen

d. 23. juli 2010