Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Tre timer

Del 3 af Tre sekunderDetaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

382 sider

Udgivet

2019

Ophav

Anders Roslund(forfatter)

Sara Høyrup(oversætter)
Genre og formroman, spænding, romaner
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Politikommissær Ewert Grens står overfor en af sine mærkeligste sager: Der dukker uregistrerede lig op på lighuse i Stockholm. Sagen har tråde til menneskesmugling fra Afrika, og endnu engang må Grens aktivere Piet Hoffmann til at infiltrere smuglerorganisationen


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. okt. 2018

af

af

Per Månson

d. 17. okt. 2018

Politikommissær Ewert Grens står overfor en af sine mærkeligste sager: Der dukker uregistrerede lig op på lighuse i Stockholm. Sagen har tråde til menneskesmugling fra Afrika, og endnu engang må Grens aktivere Piet Hoffman til at infiltrere smuglerorganisationen. For alle, der elsker barske, realistiske og velskrevne krimier.

Fundet af en ung afrikaner i et lighus bringer Grens på sporet af en forladt container med 68 døde flygtninge, der er kvalt af iltmangel. Grens sætter alt ind på at spore den svenske bagmand, og trods højtidlige løfter om det modsatte, må han involvere Piet Hoffmann, der arbejder på at beskytte nødhjælpsforsyninger i det vestlige Afrika, og værre endnu, hans kone Zofia. Hun underviser nemlig en dreng, der er i familie med to af de fundne. Roslund har tidligere skrevet en række bøger med Grens, hvoraf Hoffmann også optræder i de to seneste, sammen med Börge Hellström, men er denne gang er han på egne ben.

Det er efter min mening den bedste Roslund-roman til dato, og det er meget, da kvaliteten især er højnet efter Hoffmann kom med i billedet og egentlig spiller hovedrollen. Som de øvrige ligger der grundig research bag fra den tidligere journalist.

Til Arne Dahls og Stieg Larssons læsere, men i modsætning til mange andre skandinaviske krimier, sætter Roslund skarpe moralske og politiske dilemmaer op.


litteratursiden.dk

d. 19. nov. 2018

af

af

Arne Larsen

d. 19. nov. 2018

Roslund kan så sandelig også på egen hånd. Svensk krimi, når det er bedst. Tredje selvstændige bog om politimanden Ewert Grens og civilagenten og eksforbryderen Piet Hoffmann er som sædvanlig topunder...


Litteratursiden.dk [online]

d. 19. nov. 2018

af

af

Arne Larsen (f. 1952)

d. 19. nov. 2018


Jyllands-posten

d. 2. dec. 2018

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 2. dec. 2018Informationer og udgaver

2019

Bog

Anders Roslund

Modtryk, 3. udgave

2018

Bog

Anders Roslund

Modtryk, 1. udgave

2018

Lydbog (net)

indlæser: Thomas Gulstad

Modtryk

2018

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Thomas Gulstad

Modtryk,AV Forlaget Den Grimme Ælling