Gå til indholdTre sekunder : krimi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

612 sider

Udgivet

2018

Originaludgave

2010


Beskrivelse


Piet Hoffmann er hemmelig politiagent med den opgave at infiltrere den polske mafia i Sverige. I forbindelse med et narkodrab kommer kriminalkommissær Ewert Grens på sporet af Hoffmann, som nu er indsat i et af Sveriges hårdeste fængsler. Vil Hoffmann klare sig, eller vil Grens uafvidende underskrive hans dødsdom?


Anmeldelser (3)


11. mar. 2010

Fabelagtig spændende og velskrevet svensk krimi af makkerparret Roslund og Hellström, der har det som erklæret mål at skrive om aktuelle samfundsproblemer i krimiform. Det lykkes til fulde i Tre sekunder, der er deres femte krimi, og den foruroliger og fastholder sin læser fra først til sidst.

Piet Hoffmann lever et dobbeltliv, hvor han på den ene side er en kærlig og sympatisk familiefar med små børn og på den anden hemmelig agent for det svenske politi. Hans opgave er at infiltrere den polske narkomafia, som netop nu planlægger at overtage narkohandlen i de svenske fængsler. Opgaven er livsfarlig, for mafiaen vil likvidere Hoffmann i samme sekund, som hans rette identitet måtte blive afsløret, og vil politiet holde hånden over ham, hvis noget går galt? Den dejligt lange krimi er effektfuldt komponeret i korte kapitler og stadigt hyppigere skift mellem Hoffmann og det politi, som officielt intet ved om hans opgave. Den excentriske og uortodokse kriminalkommisær Ewert Grens, som bliver mere og mere menneskelig for hvert bind i serien, brillerer igen i denne på alle måder flotte og vellykkede krimi.

Roslund og Hellström hører til i den absolutte superliga af svenske krimier sammen med folk som Arne Dahl, Åke Edwardson og Stieg Larsson.

Roslund og Hellström leverer her en af de bedste svenske krimier længe. På en velskrevet, realistisk og voldsomt spændende måde problematiserer den brugen af hemmelige politiagenter. Meget anbefalelsesværdig.

Lektørudtalelse

Af

Lone Krøgh

Berlingske tidende

Af

Mette Strømfeldt

d. 7. maj. 2010

Politiken

Af

Henrik Palle

d. 27. mar. 2010


Informationer og udgaver

Bog

2018

Bog

2011

Bog

2010

Lydbog (net)

2018

Lydbog (net)

2011

Ebog

2018

Lydbog (cd-mp3)

2011

Lydbog (cd)

2011