Bøger / faglitteratur / biografier

Tre seje sønderjyder : John, Kurt & Kris


Beskrivelse


Historien om motorsportskørerne John Nielsen (f. 1956), Kurt Thiim (f. 1958) og Kris Nissen (f. 1960), tre næsten jævnaldrende sønderjyder født indenfor få kilometers afstand, som alle blev store stjerner i bl.a. Formel 3-klassen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. okt. 2019

af

af

Henrik H Pedersen

d. 3. okt. 2019

Den utrolige historie om motorsportskørerne John Nielsen, Kurt Thiim og Kris Nissen, tre næsten jævnaldrende sønderjyder født indenfor få kilometers afstand, som alle blev store stjerner i bl.a. Formel 3-klassen. For interesserede i dansk motorsportshistorie samt læsere af Carsten Frimodts mange bøger om motorsport.

Bogen skildrer "tre seje sønderjyder", fra "kravlegården" i gokart til fuldt etablerede kørere, hvor de især blev stjerner i Tyskland, kendt som "Danish Dynamite", foruden også i legendariske Le Mans. Det er fra en periode i 1970'erne og 1980'erne, hvor det især handlede om talent og ikke kun medbragte sponsorpenge, som bogen også beskriver det. John Nielsen, Kurt Thiim og Kris Nissen har hver især kapitler vedrørende udvikling i karrieren, og beskrivelser af specifikke løb og klasser. Bogen er illustreret og har et forord af legenden Tom Kristensen. Bagerst findes et appendiks om racerbiler foruden tekniske forklaringer. Carsten Frimodt er forfatter til flere bøger om dansk motorsports historie.

Imponerende research samt velskrevet. Layout og billedsiden må også fremhæves.

De tre kørere er også beskrevet i Det hurtige dusinTriumf og tragedie og Triumf og tragedie. I form og layout kan bogen minde om Carsten Frimodts andre bøger om motorsportDe tre kørere er også beskrevet i Det hurtige dusin og . I form og layout kan bogen minde om Carsten Frimodts andre bøger om motorsport.


Motorclassic

Nr. 64 (2019)

af

af

Bo Christian Koch

Nr. 64 (2019)