Gå til indholdTre sagn om tre folks oprindelse : kurdisk sagn "Newroz-myten om smeden Kawa", tyrkisk sagn "Ulvesagnet og Ergenekon", dansk sagn "Sagnet om Kong Dan"


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

50 sider: ill. i farver

Udgivet

2018

genre/form

noveller,

sagnOriginaludgave

2018


Beskrivelse


Den danske myte om Kong Dan, der samlede danerne til et rige. Den kurdiske myte handler om smeden Kawa, der stod for et oprør mod den tyranniske diktator Dahhak og gav det kurdiske folk frihed. Det tyrkiske sagn handler om forfædrene i en tyrkisk stamme, der nedkæmpes, og hvor et mishandlet barn opfostres af en ulvinde, der leder folket til deres land


Anmeldelser (1)


13. apr. 2018

Tre korte mytologiske beretninger om det kurdiske, tyrkiske og danske folks oprindelse. For interesserede børn og voksne i mytologi og kulturforhold.

Orhan Dogru er af kurdisk-tyrkisk oprindelse og har boet i Danmark siden 1986. Han er uddannet lærer og arbejder desuden som tyrkisk-dansk translatør. OD beskriver sin egen baggrund som firkulturel og firsproglig. Hans modersmål er kurdisk, hans "omverdenssprog" er tyrkisk og sproget, der er blevet til i hans nye tilværelse, hans universsprog er dansk. OD's sidste tilgang er det visuelle og kroppens sprog. Hans sigte med bogen er at fortælle en grundmyte fra hver af de kulturer, han er en del af. Den ene er myten om Kong Dan, der samlede danerne til et rige. Den kurdiske myte handler om smeden Kawa, der stod for er oprør mod den tyranniske diktator Dahhak og gav det kurdiske folk frihed. Det tyrkiske sagn hedder Ulvesagnet og Ergenekon og handler om forfædrene i en tyrkisk stamme, der nedkæmpes, og hvor et mishandlet barn opfostres af en ulvinde, der leder folket til deres land.

Det er nogle fine fortællinger, der med OD's særlige og personlige historie giver mening og sammenhæng.

OD udgiver samtidig med denne bog Newroz som myte og litteratur


Mem og Zin og andre kurdiske sagn & eventyr


Hunermend


. Han har også udgivet Mem og Zin og andre kurdiske sagn & eventyr. Om kurdisk mytologi findes også primært fortolket i musik HunermendOD udgiver samtidig med denne bog Newroz som myte og litteratur. Han har også udgivet . Om kurdisk mytologi findes også primært fortolket i musik HunermendOD udgiver samtidig med denne bog Newroz som myte og litteratur. Han har også udgivet Mem og Zin og andre kurdiske sagn & eventyr. Om kurdisk mytologi findes også primært fortolket i musik OD udgiver samtidig med denne bog Newroz som myte og litteratur. Han har også udgivet Mem og Zin og andre kurdiske sagn & eventyr. Om kurdisk mytologi findes også primært fortolket i musik Hunermend.

Lektørudtalelse

Af

Kent Skov


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2020

Lydbog (net)

2020

Punktskrift

2020

Bog

2018

Ebog

2018