Gå til indholdTransporterne : digte


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

127 sider

Udgivet

2017

genre/form

digteOriginaludgave

2017


Beskrivelse


Digte som i små, skiftende narrative billeder fortæller om tegn, ting og kroppe i forandring og opløsning


Anmeldelser (6)


1. feb. 2017

Undergangsdigte, som i små uddrag af større fortællinger, beretter om individer i opløsning i en globaliseret, mareridtsagtig verden. For læsere af ny, formeksperimenterende poesi.

"Transaktionerne er i gang / trafikken i gang / åndedrættet / milliarder af no-reply mails genereres" Gennem små fragmenter af forskellige fortællinger om tegn, ting og mennesker i bevægelse og opløsning tegner digtene et billede af en verden i forfald, hvor vold og kapitalisme er styrende kræfter. I en af fortællingerne møder man et jeg, der arbejder som sygeplejer. En del af arbejdet består i at skifte respirator: "Det gurgler i brystet under fingrene / øjnene åbnes / afbryder maskinen, afkobler klienten 04.32".

Menneskene er foranderlige kroppe i bevægelse, ikke klart afgrænsede individer. I tråd hermed er sproget "itu" med brudt syntaks og ufuldstændige sætninger. Kontinuiteten i læsningen brydes hele tiden op og billederne skifter konstant. Det gør det til en svært tilgængelig digtsamling, der formentlig primært henvender sig til et publikum, som er relativt bekendt med nyere poesi. Alligevel kan den læses af alle, da digtene formidler en almenmenneskelig erfaring; en verden og en jeg-erfaring under forandring.

Der henvises til bl.a. Kafka, Celan og Ingeborg Bachmann. Jesper Brygger skriver sig også ind i kredsen af samtidige digtere, som fx Martin Glaz Serup, Glenn Christian, Andreas Vermehren Holm, Bjørn Rasmussen m.fl.

Lektørudtalelse

Af

Thomas Olesen

Politiken

Af

Lilian Munk Rösing

d. 25. jan. 2014

Jyllands-posten

Af

Tobias Skiveren

d. 15. feb. 2017

Information

Af

Solveig Daugaard

d. 19. aug. 2017

Weekendavisen

Af

Lars Bukdahl

d. 3. feb. 2017

Standart

Af

Rasmus Steffensen

Årg. 31, nr. 2 (2017)


Informationer og udgaver

Bog

2017