Gå til indholdTransformer : en historie om at give sig selv en chance til


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

1 bog 1 cd (mp3) 151 sider 2 t., 21 min.

Udgivet

2019

genre/form

erindringerOriginaludgave

2018


Beskrivelse


Stand-up komikeren Linda P. (f. 1984) fortæller om sin barndom med en misbruger-far, et voksenliv hvor privatlivet er i kaos pga. stoffer og psykiske problemer, og om at komme ovenpå igen


Anmeldelser (2)


29. aug. 2018

"Jeg har været lebbe, stodder, narkoman, drukbums og en dreng med hue og hættetrøje". Dronningen af dansk comedy fortæller ærligt og medrivende om sit livs udvikling til den hun er i dag. Til unge læsere og comedy-fans, men vedkommende for alle.

En barndom præget af farens massive misbrug sætter sine spor i Linda, der tidligt beslutter sig for at være en dreng. Som ung går hun i malerlære og flytter sammen med Rasmus, men springer senere ud som lesbisk. Der er gang i comedy-karrieren, men privatlivet sejler. En afhængighed af stoffer og kvinder ender til sidst i et psykisk sammenbrud på Skanderborg Festival. I dag kan hun mærke sig selv, og her fortæller hun sin historie. Illustreret med private farvefotos. Linda P. er standupkomiker, skuespiller og sanger.

Prologen er et hjerteskærende barndomsminde, og man er fanget fra første side. Sproget flyder, og Lindas humor fornægter sig ikke. De skarpe sætninger løber gennem hele bogen og kalder på smilet - også når man sidder med våde øjne efter en særlig barsk passage. Fx om faren Leo, der beskrives med stor kærlighed til tonerne af Gasolin-sangen "Bingo". Linda tør skrive om sine mindre pæne handlinger og dét der gør rigtig ondt. Det er ærligt og modigt og gør bogen ekstra vedkommende.

Rapperen Niels Roos tidligere kendt som Niarn har skrevet Mit liv, mine regler


Linda P - normal?


om sin karriere og misbrug. Vil man vide mere om Linda kan man se showet fra 2017 Linda P - normal?Rapperen Niels Roos tidligere kendt som Niarn har skrevet Mit liv, mine regler om sin karriere og misbrug. Vil man vide mere om Linda kan man se showet fra 2017 Rapperen Niels Roos tidligere kendt som Niarn har skrevet Mit liv, mine regler om sin karriere og misbrug. Vil man vide mere om Linda kan man se showet fra 2017 Linda P - normal?.

Lektørudtalelse

Af

Heidi Buur Pedersen

18. okt. 2019

Komikeren Linda P fortæller her om sit turbulente liv præget af alkohol- og stofmisbrug, og om hvordan hun vender sit liv efter en krise. For læsesvage unge og voksne.

Linda P har gjort det til sin levevej at være sjov på scenen men privat har hendes liv ikke været hverken særlig sjovt eller en dans på roser. Hun fortæller om sin barndom med en kærlig mor men også med en alkoholisk og utilregnelig far. Han ønskede sig en søn i stedet for en datter, så Linda P stræber sig ubevidst på at være den søn og dreng som faderen ikke fik. Hun indleder mange seksuelle forhold til kvinder, tager mange stoffer og drikker sig fra vid og sans. Hendes privatliv falder mere og mere fra hinanden indtil hun en dag får et sammenbrud på Skanderborg Festivalen. Det bliver vendepunktet i hendes liv. Bogen indeholder også en mp3 og en QR-kode, så bogen kan blive læst op. Bogen har lix 23.

Hudløs ærlig og gribende fortælling om komikeren Linda P's liv. Man kan ikke undgå at blive rørt over sårbarheden og ærligheden i hvert et ord. Kan varmt anbefales.

Der er udkommet flere biografier inden for forlagets serie fag-let, bl.a. Min rejse til rummet


Nadia Nadim - min historie


af Andreas Mogensen og Nadia Nadim - min historie af Nadia NadimDer er udkommet flere biografier inden for forlagets serie fag-let, bl.a. Min rejse til rummet af Andreas Mogensen og af Nadia NadimDer er udkommet flere biografier inden for forlagets serie fag-let, bl.a. Min rejse til rummet af Andreas Mogensen og Nadia Nadim - min historie af Nadia Nadim.

Lektørudtalelse

Af

Sanne Mendel


Informationer og udgaver

Bog / Lyd (cd-mp3)

2019

Lydbog (net)

2019

Lydbog (net)

2018

Bog

2018

Lydbog (cd-mp3)

2018

Ebog

2018