Bøger / skønlitteratur / roman

Trampolin : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
214 sider
Udgivet
2019
Ophav
Genre og form
roman
Originaludgave
2019

Beskrivelse


Rune er 12 år. Hans far er død i en trafikulykke og hans advokatmor drukner sorgerne i alkohol. Selv drages Rune af et væld af ting - fra artisteri på trampolinen til natlige klatreture, teenagekærlighed, H.C. Andersen og den tvangsfjernede pige Inga.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. apr. 2019

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 3. apr. 2019

Roman om drengen Rune, der lever alene med sin mor efter farens død, og som tiltrækkes af alt fra trampolinakrobatik og natlige klatreture til litteratur og den omsorgssvigtede Inga. For voksne læsere med interesse for eksperimenterende litteratur.

Rune er 12 år og bor alene med sin advokatmor efter farens død. Vi følger Rune i teenageårene, med tilbageblik til da hans far levede. Bogen indeholder også Runes rige fantasiverden. Rune er vild med at udforske høje bygninger om natten, er ferm på sin trampolin og er en klog dreng af sin alder. Rune er forelsket i Anita og fascineret af Inga, der bor på børnehjem. Runes mor har som advokat tvangsfjernet Inga fra hjemmet - og det får konsekvenser for Rune. Sorgen har fået Runes mor til at drikke, og hendes kollega Johannes bliver en faderfigur for Rune.

Bogen begynder i en realistisk ramme, der sprænges, så bogen får et surrealt lag. Bogen handler om så meget forskelligt, at det bliver fragmentarisk med tendens til det rodede. Fx: Tibet, trampolin, natlige klatreture, Runes tolkning af H.C. Andersens "Skyggen" som et antieventyr, historien om Inga, som Asta sørgede for blev tvangsfjernet, den kunstneriske Johannes, Runes sygdom i begyndelsen, mormoren der introduceres til sidst osv.

Forfatteren har også tidligere kredset om teenagedrenge i: Den røde mandolinKapgang. Et andet teenageportræt om en dreng, der har mistet en forælder er: KapgangForfatteren har også tidligere kredset om teenagedrenge i: Den røde mandolin. Et andet teenageportræt om en dreng, der har mistet en forælder er: .


Kristeligt dagblad

d. 1. maj 2019

af

af

Claus Grymer

d. 1. maj 2019


Politiken

d. 6. maj 2019

af

af

Benedicte Huang (f. 1991)

d. 6. maj 2019