Gå til indholdTrampolin : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

214 sider

Udgivet

2019

genre/form

romanOriginaludgave

2019


Beskrivelse


Rune er 12 år. Hans far er død i en trafikulykke og hans advokatmor drukner sorgerne i alkohol. Selv drages Rune af et væld af ting - fra artisteri på trampolinen til natlige klatreture, teenagekærlighed, H.C. Andersen og den tvangsfjernede pige Inga


Anmeldelser (5)


3. apr. 2019

Roman om drengen Rune, der lever alene med sin mor efter farens død, og som tiltrækkes af alt fra trampolinakrobatik og natlige klatreture til litteratur og den omsorgssvigtede Inga. For voksne læsere med interesse for eksperimenterende litteratur.

Rune er 12 år og bor alene med sin advokatmor efter farens død. Vi følger Rune i teenageårene, med tilbageblik til da hans far levede. Bogen indeholder også Runes rige fantasiverden. Rune er vild med at udforske høje bygninger om natten, er ferm på sin trampolin og er en klog dreng af sin alder. Rune er forelsket i Anita og fascineret af Inga, der bor på børnehjem. Runes mor har som advokat tvangsfjernet Inga fra hjemmet - og det får konsekvenser for Rune. Sorgen har fået Runes mor til at drikke, og hendes kollega Johannes bliver en faderfigur for Rune.

Bogen begynder i en realistisk ramme, der sprænges, så bogen får et surrealt lag. Bogen handler om så meget forskelligt, at det bliver fragmentarisk med tendens til det rodede. Fx: Tibet, trampolin, natlige klatreture, Runes tolkning af H.C. Andersens "Skyggen" som et antieventyr, historien om Inga, som Asta sørgede for blev tvangsfjernet, den kunstneriske Johannes, Runes sygdom i begyndelsen, mormoren der introduceres til sidst osv.

Forfatteren har også tidligere kredset om teenagedrenge i: Den røde mandolin


Kapgang


. Et andet teenageportræt om en dreng, der har mistet en forælder er: KapgangForfatteren har også tidligere kredset om teenagedrenge i: Den røde mandolin. Et andet teenageportræt om en dreng, der har mistet en forælder er: Forfatteren har også tidligere kredset om teenagedrenge i: Den røde mandolin. Et andet teenageportræt om en dreng, der har mistet en forælder er: Kapgang.

Lektørudtalelse

Af

Inger Nygaard Kaad

Litteratursiden.dk [online]

Af

Anne Klara Bæhr

2019-05-02

Kristeligt dagblad

Af

Claus Grymer

d. 1. maj. 2019

Politiken

Af

Benedicte Gui de Thurah Huang

d. 6. maj. 2019

Weekendavisen

Af

Lars Bukdahl

d. 16. maj. 2019


Informationer og udgaver

Bog

2019

Lydbog (cd)

2019

Lydbog (net)

2019

Ebog

2019