Gå til indholdBøger / faglitteratur

Træning & graviditet : et spørgsmål om tryghed


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

143 sider: ill. i farver

Udgivet

2011

Ophav

Jean Vennestrøm(forfatter)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Om at dyrke motion under graviditeten. Med kapitler om kroppens fysiske og fysiologiske forandringer gennem graviditeten


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. aug. 2011

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 9. aug. 2011

Som titlen antyder er bogen skrevet til gravide kvinder, som gerne vil vide mere om, hvordan de kan være aktive gennem hele graviditeten. Desuden kan bogen bruges af fagpersoner, som arbejder med gravide og træning, som fx fysioterapeuter.

Jean Vennestrøm er indehaver af kvindelivet.dk, og hun har i mange år beskæftiget sig med sundhed og træning. Hun har skrevet flere artikler i diverse tidsskrifter, men dette er hendes første bog. Bogen bygger på de mange spørgsmål, som gravide kvinder har stillet hende i træningscentret eller i interviews, og de viser, at der hersker stor usikkerhed omkring emnet. Svarene bygger hun på den nyeste videnskabelige forskning. Hun forklarer ganske kort om fysikken i løbet af graviditeten og de fysiske og fysiologiske ændringer. Størstedelen af bogen består af 98 spørgsmål og svar. Efter en række generelle spørgsmål er de delt op efter idrætsgren: styrketræning, cykling, løb, gymnastik, svømning osv. For dem, der ikke dyrker sport, er der 2 kapitler om den daglige aktivitet og bækkenbundsøvelser. Svarene er lettilgængelige og der er henvisninger til mange undersøgelser.

Graviditet og motion, er også en bog med gode råd baseret på videnskabelig forskning, derudover har vi 9 måneder før - 9 måneder efter. Begge bøger er fra 2004.

Mange gravide er meget usikre på, hvor meget motion de må lave, og selv om det, som forfatteren påpeger, altid er meget individuelt, er bogen en guldgrube med svar på de mange spørgsmål, som gravide har.Informationer og udgaver

2011

Bog

Jean Vennestrøm

Ilddragen & Vandrotten, 1. udgave