Gå til indholdTrælår : noveller


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

217 sider

Udgivet

2013

genre/form

noveller,

humorOriginaludgave

2009


Beskrivelse


Noveller om alle de ønsker og drømme, problemer og kærestesorger, venskaber og ensomhed, som drenge, teenagere og unge kan forestille sig, inden de springer ud som en slags voksne


Anmeldelser (6)


17. sep. 2009

Novellesamlingen Trælår henvender sig naturligvis især til ældre teenagere og voksne, der i forvejen kender Jesper Wung-Sung, men er man til moderne dansk litteratur, gerne i novelleform og af den lidt mere syrede slags, så vil denne bog være et godt bud. Bagsideteksten, der blandt andet citerer fra en af novellerne, er rimeligt dækkende for indholdet og reklamerer godt for bogen.

Jesper Wung-Sung har med Trælår begået sin fjerde novellesamling, og historierne i denne bog er ligesom tidligere tit humoristiske, voldelige og noget syrede. Det fælles tema for novellerne er opvækst og ungdom, men de enkelte noveller adskiller sig meget fra hinanden i måden, dette tema bliver grebet an. Sproget i novellerne er friskt og flydende og formen er ofte ironisk og utrolig, nogle gange på en måde, der minder om Villy Sørensens noveller. En af de bedste noveller er "Forvandlingen", der er en omskrivning af Kafkas novelle af samme navn.

Udover Wung-Sungs tidligere noveller kan man sammenligne novellerne i Trælår med tilsvarende historier af for eksempel Villy Sørensen og Søren Jessen.

Trælår er en rigtig god og underholdende novellesamling, hvis historier man kan sidde og tænke over i et godt stykke tid efter endt læsning, uden at man føler, at man helt har fået styr på, hvad de handler om. Men det gør ikke noget, for de er morsomme, interessante og kan sagtens læses flere gange. Det er lykkedes Jesper Wung-Sung endnu en gang at skrive en rigtig god novellesamling.

Lektørudtalelse

Af

Michael Olsen

Sentura [online]

Af

Michael Balle Jensen

2009-10-23

Politiken

Af

Mikkel Bruun Zangenberg

d. 24. sep. 2009

Berlingske tidende

Af

Per Krogh Hansen

d. 30. okt. 2009

Jyllands-posten

Af

Erik Svendsen

d. 2. feb. 2010

Information

Af

Helle Juhl Lassen

d. 14. jan. 2010


Informationer og udgaver

Ebog

2015

Ebog

2011

Bog

2013

Bog

2009

Lydbog (net)

2010