Gå til indholdBøger / faglitteratur

Træhuse i København


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

184 sider: ill. i farver

Udgivet

2020

Ophav
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Der vises vej til 40 forskellige bygningsværker i træ. Beskrivelse af kolonnaden på Amalienborg, Den Frie Udstillingsbygning på Østerbro, Det Japanske Tårn i Tivoli, Ballonparken på Amager, Dansepavillionen i Sydhavnen, bjælkehuset i Søndermarken , Tennishallen på Rygårds Allé m.fl.


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. maj. 2020

af

af

Lars Ovesen

d. 7. maj. 2020

Der findes træhuse i København. Faktisk en del flere end man lige skulle tro. Læs her om fyrre af slagsen og nyd nogle af de smukke billeder. For dem, der er interesserede i Københavner-arkitektur, men også for opgaveskrivende.

Bogen indledes med et forord, hvor forfatteren ridser banen op og lægger kimen for resten af bogen. Herefter beskrives mange af de ikoniske bygninger, der rækkefølgemæssigt er lagt så man kan gå eller cykle mellem dem. Læs eksempelvis om Navernes hus på Christiania, om bjælkehuset i Søndermarken ud til Valby Langgade eller læs om det japanske tårn i Tivoli. Bogen afsluttes med et afsnit kaldet "andre træhuse", samt et efterskrift, en sponsortak og en side helliget forfatter og fotograf.

Jeg vidste ikke at der fandtes så mange træhuse i vores hovedstad. Men det gør der og beskrivelserne i denne bog pirrer nysgerrigheden for at se dem i virkeligheden. Teksten er velskrevet, velformuleret og kortfattet, samtidig med at den indeholder mange væsentlige oplysninger om de enkelte bygninger. En bog der for den København-interesserede er rent guld.

For yderligere litteratur om specielle arkitektoniske perler i København se: Hemmelige steder.


Politiken

d. 21. maj. 2020

af

af

Lars Hedebo Olsen

d. 21. maj. 2020


By og land

2020, nr. 128

af

af

Helge Torm

2020, nr. 128Informationer og udgaver

2020

Bog

Illustrator: Henrik Bjerregrav

Frydenlund, 1. udgave