Gå til indholdBøger / faglitteratur / erindringer

Traditionen tro


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

110 sider

Udgivet

2022

Ophav

Kåre Gade(forfatter)
Genre og formerindringer

Beskrivelse


Om journalist Kåre Gades personlige forhold til tro, og om hvordan hans tro flyttede ind i netop kristendommens hus. Bogen henvender sig til voksne som interesserer sig for religion, kristendom og andres forhold hertil


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. maj. 2022

af

af

Merete Trap

d. 13. maj. 2022

Om journalist Kåre Gades personlige forhold til tro, og om hvordan hans tro flyttede ind i netop kristendommens hus. Bogen henvender sig til voksne som interesserer sig for religion, kristendom og andres forhold hertil.

Bogen er i ni afsnit med overskrifter som: "Barnetroen", "Salmebogen", "Apokalypsen" og "Evigheden". Herigennem beretter forfatteren om hvorledes troen for ham blev til kristendom. Bogen er kronologisk opbygget fra Kåre Gades barndom frem til i dag. Kåre Gade er journalist, musiker og redaktør for kirke.dk. I serien "Kristendommen ifølge" er senest udkommet Salmen i blodet.

En dejligt inspirerende, lille udgivelse om det personlige forhold til kristendommen, skrevet i et jordnært og lettilgængeligt sprog. Forfatteren fortæller, hvordan hans vej til kristendommen har været gennem kulturen. Han betegner sig selv som "stolt kulturkristen". Mange læsere vil kunne relatere til forfatterens afslappede tilgang til troen og have stor fornøjelse af læsningen. Anbefales varmt.

Kan sammenlignes med andre udgivelser fra samme serie, hvor forfatterens tilgang til kristendommen er jordnær og afslappet. Her kan nævnes Jens Christian Grøndahls Min svage tro.


Jyllands-posten

d. 7. maj. 2022

af

af

Marie Høgh

d. 7. maj. 2022


Kristeligt dagblad

d. 22. apr. 2022

af

af

Kristian Ditlev Jensen (f. 1971)

d. 22. apr. 2022

Vudering: 5/6Informationer og udgaver

2022

Bog

Kåre Gade

Eksistensen, 1. udgave

2022

E-bog

Kåre Gade

Eksistensen, 1. udgave

2022

Lydbog (online)

Kåre Gade

SAGA Egmont