Gå til indholdBøger / faglitteratur

Tradition og liv


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

260 sider: ill. i farver

Udgivet

2007

Ophav

Tine Årup Illum(forfatter)

Beskrivelse


Med kristendommen som altovervejende centrum beskæftiger bogen sig med den kulturelle skat der findes i forskellige traditioner. På samme måde gennemgås nogle af hverdagens vaner og skikke som sjældent kaldes traditioner, men alligevel hører til vores fælles liv


Indhold

  • Herre jeg takker dig af hele mit hjerte / Anna Sophia Seidelin

  • Der står i den frysende morgen / Benny Andersen

  • Skabssvenskere / Benny Andersen

  • Er der noget så dansk som en kartoffel / Benny Andersen

  • I Jesu navn går vi til bord / Benny Andersen

  • Må din vej gå dig i møde / Benny Andersen

  • Omme bag en tjørnehæk / Benny Andersen

  • Herre, gør mig til redskab for din fred / Frans af Assisi

  • Vær lidt varsom denne ene morgen / Grethe Risbjerg Thomsen

  • Jeg elsker den brogede verden / H. V. Kaalund


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Finn Windfeldt Hansen

2007

Bogen tilbyder sig indenfor emnet som et fast holdepunkt i en travl hverdag. Målgruppen favner bredt: den moderne (børne)familie o.a. der gerne vil orientere sig nærmere om de traditioner som dels kirke og kristendom, dels livet med dets overgangsriter (fx dåb, konfirmation, ægteskab) tilbyder sig med. Verdslige traditioner er også medtaget (fx 1. Maj, Grundlovsdag).

Forfatterkvartetten hvoraf tre er teologer har oprindelig skelet til en tilsvarende svensk bog "Tradition och liv", men skrevet nærværende danske bog helt forfra. Traditioner, skikke, højtider, dagens, ugens og årets rytme mv. gennemgås i en række korte kapitler der krydres med kulturelle, litterære, gastronomiske(?) og andre islæt som er med til profilere den pågældende tradition. Også børnenes behov og ønsker tilgodeses. Flot layoutet og illustreret, formidlet enkelt og alment tilgængeligt. Altsammen er det med til at danne grobund for den "feel-good"-atmosfære som karakteriserer bogen.

Emnet eller dele deraf kan findes i fx Michael Holms Sådan gør vi, 2006, eller Ulrikke Gerckes Familiens bog om årets tradtioner, 2004. Ingen af disse er dog med samme udtalte kristne vinkling som nærværende titel.

En ukunstlet og pædagogisk fremstilling der udover ovenævnte holdepunkt også tilbyder sig som inspiration og som pejlemærke i en hektisk og omskiftelig tid. Som opslagsbog hvor man kan læse hid og did efter smag og behov er det en indbydende og ligefrem udgivelse, som alle kan gå til.


Præsteforeningens blad

Årg. 97, nr. 37 (2007)

af

af

Gudmund Rask Pedersen

Årg. 97, nr. 37 (2007)Informationer og udgaver

2007

Bog

Tine Årup Illum

Unitas, 1. udgave