Bøger / faglitteratur / litteraturanalyser

Tove Ditlevsen : et portræt


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Biografi over forfatteren Tove Ditlevsens (1917-1976) liv. Fra opvæksten, hvor hun ikke oplevede megen omsorg til hendes mange ægteskaber, børn, forfatterskab og arbejde som brevkasseredaktør.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. aug. 2018

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 28. aug. 2018

Forfatteren Tove Ditlevsens liv og forfatterskab genfortalt i en overskuelig biografi, der er let at læse for alle voksne biografilæsere.

Denne biografi over forfatteren Tove Ditlevsen udkommer i en ny forlagsserie, "Danske legender", der har et sidetal på omkring hundrede. Forlaget kalder selv serien "klassisk dannelse i kort form", og ønsket er at introducere "en række af de mest kendte danske personligheder". Tove Ditlevsens liv genfortælles af journalist og forfatter Anne-Sofie Storm Wesche, der tidligere har skrevet biografier om fx Helle Virkner. Over ti kapitler hører vi fx om Tove Ditlevsens opvækst, hvor hun ikke oplevede megen omsorg, hendes mange ægteskaber, og hendes egne børn, som især blev præget af hendes mangeårige medicinmisbrug. Tove Ditlevsens forfatterskab og arbejde som brevkasseredaktør beskrives også. Bogen er ikke illustreret.

Det er umuligt ikke at blive grebet af Tove Ditlevsens hårde skæbne og liv, som Storm Wesche yderligere kan forstærke med citater fra breve og de selvbiografiske bøger. Det giver lyst til at læse mere om hende i de værker, der er angivet i litteraturlisten.

"Danske legender" minder om serien "Idéernes bagmænd" om kendte videnskabsmænd, fx bogen Mendeleev og det periodiske system. En række forlag udgiver i disse år serier, hvor store emner beskrives i et kort format, fx serierne "Tænkepauser" eller "100 danmarkshistorier".


Kristeligt dagblad

d. 15. okt. 2018

af

af

Claus Grymer

d. 15. okt. 2018


Jyllands-posten

d. 30. sep. 2018

af

af

Henrik Jensen (f. 1947)

d. 30. sep. 2018


Weekendavisen

d. 31. aug. 2018

af

af

Bo Bjørnvig

d. 31. aug. 2018