Gå til indholdTour de France bag kulisserne : med Jacques, Eddy, Bernard, Laurent, Lance og de andre


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


Bogen følger en af de store sportsdirektører bag kulissen i den professionelle cykelsport, hvor læseren bl.a. møder flere berømte navne fra sportens historie. For den trofaste læserskare til bøger om professionel landevejscykling og især dem med interesse for den historiske vinkel


Anmeldelser (4)


24. jun. 2022

Bogen følger en af de store sportsdirektører bag kulissen i den professionelle cykelsport, hvor læseren bl.a. møder flere berømte navne fra sportens historie. For den trofaste læserskare til bøger om professionel landevejscykling og især dem med interesse for den historiske vinkel.

Bogens hovedperson Cyrille Guimard er en legende i international cykelsport med flere titler som sportsdirektør og selv rytter i 1970'erne. Guimard portrætterer i bogen nogle af de store navne, han har ført til sejr, som fx Van Impe, Hinault med fem Tour-sejre, Lemond og Fignon. Bogen fokuserer især på 1970'ernes og 80'ernes cykelløb, "den store æra", som den kaldes, herunder også endags-klassikerne samt Tour de France. Guimard skildrer bl.a. cykelsportens "anatomi", hvad det kræves af rytterne, men også af sportsdirektøren, som både skal være en dygtig taktiker og samtidig en stor "psykolog" for at få det optimale ud af rytterne.

Fascinerende bog af en legende, som kender sportens metier indefra. For især den mere "nørdede" cykelsportsfan, som også interesserer sig for den historiske vinkel og sportsdirektørens arbejde.

Læsere til nærværende bog vil også være interesseret i Brian Holms Sportsdirektøren


Læsere til nærværende bog vil også være interesseret i Brian Holms Sportsdirektøren.

Lektørudtalelse

Af

Henrik H. Pedersen

Politiken

Af

Bjørn Bredal

d. 19. jun. 2022

Jyllands-posten

Af

Mikael Jalving

d. 25. jun. 2022

Weekendavisen

Af

Brian Nygaard

d. 10. jun. 2022


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2023

Bog

2022

Punktskrift

2022