Bøger / faglitteratur / kogebøger

Toscana : om mad og mennesker fra uopdagede dale


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
201 sider: ill. i farver ; 29 cm
Udgivet
2017
Ophav
Genre og form
kogebøger, opskrifter

Beskrivelse


Autentiske opskrifter krydret med anekdoter og beretninger fra to dale i Toscana.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. apr. 2017

af

af

Kent Skov

d. 21. apr. 2017

Om det kendte og populære livsnyderområde, Toscana, af det italiensk-danske forfatter- og restauratørpar Helle og Alfredo Tesio med fokus på madopskrifter fra mindre besøgte steder. For trofaste Toscanarejsende, der ikke kan få nok af området.

Mad- og stemningsbog af Tesio-parret, der særligt handler om de to nabodale Val d'Orcia og Val di Chiana i Toscana. Dalene er beliggende i hjertet af Toscana over mod Umbrien som en del af det gamle etruskerområde, hvor bl.a. vinbyerne Montalcino og Montepulciano ligger. Helle Tesio driver en kokkeskole i middelalderlandsbyen Trequanda mellem de to dale. Med det som udgangspunkt berettes om restauranter, mennesker og landskaber og den brogede historie i de naturskønne landskaber på passende afstand af Firenze og Siena. Gennemgående er bogens mange traditionelle opskrifter,.

Den absolut bærende del i bogen er de lokale traditionelle opskrifter, hvoraf nogle skriver sig tilbage til etruskerne (siges det). Det gælder fx en ravioliret med rødbeder og birkes. Andre interessante opskrifter stammer både fra lokale familier, restauranter og fra kokkeskolen. Fotos og redigering i øvrigt er på det jævne.

En anden velbevandret Toscana-rejsende Anders Grøndahl er aktuel med Midtitalien for livsnydereMad & vin Toscana og Tesios egen spiseguide Mad & vin ToscanaEn anden velbevandret Toscana-rejsende Anders Grøndahl er aktuel med Midtitalien for livsnydere og Tesios egen spiseguide .