Bøger / faglitteratur / essays

Torsdagsbreve til Conrad : essays om tid, køn og samhørighed


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
107 sider: ill. i farver
Udgivet
2020
Ophav
Genre og form
essays

Beskrivelse


Med afsæt både i sin egen historie og begivenheder i verden udforsker forfatteren i 21 essays, rettet mod sit ufødte barnebarn i 2015, hvem vi er som mennesker, hvordan det er blevet sådan - og hvor det også kan gå hen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. maj 2020

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 20. maj 2020

Personlige essays om tid, køn og samhørighed henvendt til forfatterens endnu ufødte barnebarn. For livsfilosofisk interesserede.

Tina Lauritsen er forfatter, selvstændig rådgiver og terapeut. Hun har tidligere udgivet bogserien "Bøger at gribe med", hvor hun undersøger temaer indenfor sociale, kulturelle og terapeutiske områder. Nu følger hun op med "Torsdagsbreve til Conrad", som indeholder 21 essays skrevet i første halvdel af 2015. I teksterne henvender hun sig til sit kommende barnebarn, Conrad, som befinder sig i mellemrummet mellem undfangelse og fødsel. Hun forholder sig til emner som bl.a. tid, køn, nationalitet, kærlighed, samhørighed, fællesskaber, leg, terrorangreb, frygt, døden og reinkarnation og forsøger med sine tanker og refleksioner at forberede Conrad på den verden, vi lever i, og som snart bliver hans, mens hun selv kommer overens med rollen som mormor. Til sidst teksten "Usynlige hjerter" skrevet af Conrads mor, Camille Felicia Hven, i april 2020.

Udgivelse af noget privat karakter, hvor forfatteren på nærværende vis inviterer læseren ind i sine tankers rum, der både tager afsæt i personlige, familiære forhold og skelsættende begivenheder som fx 9/11 og terrorangrebene i København i 2015.

Fredrik Backman forsøger i Ting, min søn skal vide om verdenOm efteråret at forberede sin søn på de store og små ting, der venter ham i verden, mens Karl Ove Knausgård i Om efteråret henvender sig til sin ufødte datterFredrik Backman forsøger i Ting, min søn skal vide om verden at forberede sin søn på de store og små ting, der venter ham i verden, mens Karl Ove Knausgård i henvender sig til sin ufødte datter.