Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Tornenes sprog : midnatsfortællinger


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
Ca. 310 sider: ill. i farver
Udgivet
2018
Ophav
Genre og form
roman, eventyr, noveller
Målgruppe

For 12-16-årige


Beskrivelse


Seks originale eventyr med en mørk og dyster klang, som personerne i Grisha-universet måske har hørt som små. I eventyrene møder vi bl.a. udstødte prinser, en sulten skov, hjemsøgte byer, en egenrådig flod, en klog ræv og havfruer.

Indhold

  • Ayama og tjørneskoven

  • Den lidt for kløgtige ræv

  • Heksen fra Duva

  • Lille Kniv

  • Soldaterprinsen

  • Da vand sang ild


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. sep. 2018

af

af

Johanne Elvers Madsen

d. 27. sep. 2018

Seks originale eventyr med en mørk og dyster klang, som karaktererne i Leigh Bardugos Grisha-bøger måske har hørt som små. Til fans af Grishaverse, og andre eventyrelskere, fra 12 år.

I eventyrene møder vi udstødte prinser, en sulten skov, hjemsøgte byer, en egenrådig flod, en klog ræv, der bliver narret af den smukke uskyldigt udseende pige, en honningkagepige og ubarmhjertige havfruer. Eventyrene er krydret med mørk magi, hævnmotiver, fortielser og foruroligende karakterer og handling. Tre af de seks eventyr har tidligere har været udgivet som e-bøger på engelsk. Gennemillustreret af Sara Kipin.

Meget vellykkede eventyr, med folkeeventyrenes dystre og skæbnesvangre tone, samtidig med, at historierne er originale og leger med den skematiske eventyrform. Desværre er der nogle fejl i teksten med inkonsekvente stavemåder i navne. Teksten er trykt i farver og hver historie har sine egne smukke illustrationer, der indrammer teksten. Illustrationerne ændrer sig i løbet af historien og bliver til en slags vend-o-rama. Det er en bog, der er så pæn at man har lyst til at eje den. Eventyrene kan læses uafhængigt af serierne i Grisha-universet: "Grisha" og "Six of Crows".

Inspireret af dystre folkeeventyr, som "Hans og Grete" og "Den lille havfrue". Et rige af torne og roser låner også fra eventyrenes verden, og læsere af den serie og Grisha-bøgerne vil nyde disse eventyr.