Bøger / faglitteratur

Tor : historien om tysk fodbold


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
338 sider, tavler
Udgivet
2012
Ophav

Beskrivelse


Historisk og dokumentarisk beskrivelse af tysk fodbold indtil 2002, hvori forfatteren ønsker at gøre op med påstanden om at tysk fodbold er forudsigelig.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. maj 2012

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 3. maj 2012

Hyggelæsning for fodboldinteresserede, og især til de mange som er fans af tysk fodbold.

Farverig bog om tysk fodboldkultur med et omfattende persongalleri, der bl.a. tæller legendariske trænere som Sepp Herberger og Helmut Schön, og internationale fodboldstjerner som Günther Netzer og Frank Beckenbauer. Bogen med den oprindelige titel "Tor! : the story of German football", 2003, er oversat og tilrettelagt af Stig Krøyer, og har nyskrevet forord af forfatteren. Han fortæller bl.a., at et mål med bogen er at bevise, at tysk fodbold ikke er kedelig og unuanceret, som en del fodboldtilhængere nærmest mytisk ofte påstår. Han skriver bl.a.: "Fodboldhistorie, og særligt tysk fodboldhistorie, har til overmål bevist, at "bolden er rund", og at fodbold er alt andet end forudsigeligt." Bogen fortæller kronologisk om tysk fodbold indtil 2002. Og beskrivelsen er både historisk og dokumentarisk, hvor overskrifterne fx er "Angst og Anschluss" og "Fodbold mellem gravsten", der som ordlyden antyder, er i samklang med verdenshistoriens gang. Til sidst en lille samling fotos, fx et tysk landshold i march-takt 1936 og en slagen tysk målmand, Oliver Kahn, da Tyskland taber 2-0 til Brasilien i VM-finalen 2002.

Der er ikke andre bøger specielt om tysk fodboldkultur. Biografier er fx Fodbold er mit liv af Franz Beckenbauer, Udspark af Toni Schumacher og af Esmann Sepp : tyskeren, der fik os til at være danskere.

En godbid til interesserede fodboldentusiaster.


Berlingske tidende

d. 17. maj 2012

af

af

Lars Rix

d. 17. maj 2012


Weekendavisen

d. 22. juni 2012

af

af

Klaus Rothstein

d. 22. juni 2012