Gå til indholdTopekaskolen : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

323 sider

Udgivet

2021

Originaludgave

2021


Beskrivelse


Adam er eminent til at debattere og skyer ingen midler for at vinde debatter. Samtidig skal han finde sig selv i en verden, hvor debatkunsten ikke ranger højt i high schoolens interne hierarki. Til læsere af ny amerikansk litteratur


Anmeldelser (6)


19. mar. 2021

Adam er eminent til at debattere og skyer ingen midler for at vinde debatter. Samtidig skal han finde sig selv i en verden, hvor debatkunsten ikke ranger højt i high schoolens interne hierarki. Til læsere af ny amerikansk litteratur.

I Topeka, Kansas, sidst i 1990erne, møder vi high school eleven Adam Gordon og hans forældre, psykologerne Jane og Jonathan. Adam er en dygtig debattør og forbereder sig i bogen på det nationale mesterskab. I bogen følger vi Adam, hans forældre, og outsideren Darren. Historien bliver fortalt fra flere forskellige synsvinkler og springer ukronologisk i tid og sted. Afslutningsvis er Adam blevet voksen og vender tilbage til Kansas. Ben Lerner har før skrevet 22:04


. Bogen er oversat af Nete HarsbergI Topeka, Kansas, sidst i 1990erne, møder vi high school eleven Adam Gordon og hans forældre, psykologerne Jane og Jonathan. Adam er en dygtig debattør og forbereder sig i bogen på det nationale mesterskab. I bogen følger vi Adam, hans forældre, og outsideren Darren. Historien bliver fortalt fra flere forskellige synsvinkler og springer ukronologisk i tid og sted. Afslutningsvis er Adam blevet voksen og vender tilbage til Kansas. Ben Lerner har før skrevet 22:04. Bogen er oversat af Nete Harsberg.

Lerners bog er en moderne dannelsesroman, med store træk til Lerners eget liv. Bogen behandler social arv, amerikansk identitet, det at være mand og tegner et billede af problematikkerne i moderne familieliv. Bogen er ikke letlæst og man skal holde tungen lige i munden når der springes mellem personerne og i tid. Men har man mod på det, venter der en anderledes læseoplevelse, der på meget fin vis illustrerer, hvordan polariseringen i politik og samfundet er af det onde.

Lerner skriver amerikanske dannelsesromaner, som dem man finder hos William Faulkner, Jonathan Safran Foer og Jonathan Franzen.

Lektørudtalelse

Af

Allan Thomsen Volhøj

Politiken

Af

Alexander Vesterlund

d. 16. apr. 2021

Berlingske tidende

Af

Mette Høeg

d. 27. apr. 2021

Jyllands-posten

Af

David Trads

d. 17. apr. 2021

Kristeligt dagblad

Af

Michael Bach Henriksen

d. 8. maj. 2021

Information

Af

Tonny Vorm

d. 16. apr. 2021


Informationer og udgaver

Bog

2021

Lydbog (cd-mp3)

2021

Lydbog (net)

2021

Ebog

2021